Αυτό είναι το νέο σήμα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Ευρώπης – Τι θα απαγορεύει;

dromoi stin ispania

Με δεδομένη την αύξηση δημοφιλίας των οχημάτων μικροκινητικότητας, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών αναμένεται να τοποθετήσουν νέες πινακίδες οδικής σήμανσης.

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που συντελούνται στον τρόπο μετακινήσης εντός των πόλεων, με όλο και περισσότερους πολίτες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα οχήματα μικροκινητικότητας.

Τη μεγαλύτερη δημοφιλία γνωρίζουν τα ηλεκτρικά πατίνια, χάρη στο χαμηλό κόστος απόκτησής τους, την ίδια ώρα που επιτρέπουν στον αναβάτη να περιηγηθεί εύκολα εντός του αστικού ιστού.

Η αύξηση, ωστόσο, της ζήτησης για ηλεκτρικά πατίνια σε κάθε γωνιά της Ευρώπης έχει καταστήσει επιτακτική την ανάγκη επικαιροποίησης του νομικού πλαισίου, με φόντο τη θέσπιση κανόνων κυκλοφορίας.

Νέο σήμα δρόμους ευρώπης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τα οχήματα μικροκινητικότητας έχει εφαρμοστεί και στη χώρα μας, όπου μεταξύ άλλων απαγορεύεται η κίνησή τους σε δρόμους με επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας άνω 50 χλμ./ώρα.

Το επόμενο πλέον βήμα είναι η εισαγωγή νέων πινακίδων οδικής σήμανσης που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων, με στόχο την προστασία τόσο των αναβατών όσο και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Νέο σήμα δρόμους ευρώπης

Μία τέτοια πινακίδα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της, από το δεύτερο μισό του 2023, και στο ισπανικό οδικό δίκτυο. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ρυθμιστική πινακίδα η οποία απεικονίζει ένα ηλεκτρικό σκούτερ και θα υποδεικνύει απαγόρευση κυκλοφορίας των εν λόγω οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι τους δρόμους της Ευρώπης θα «σαρώσει» και άλλη μία πινακίδα όπου απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο, δίπλα από το οποίο υπάρχουν μαύρες τελείες (σ.σ. απεικονίζουν τα καυσαέρια από την εξάτμιση).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πινακίδα ρυπογόνα αυτοκίνητα

Η εν λόγω πινακίδα θα τοποθετηθεί στους δρόμους που θα έχουν πρόσβαση μόνο αυτοκίνητα με μηδενικούς ή χαμηλούς ρύπους. Τα οχήματα, επίσης, θα φέρουν ειδικό αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ, το οποίο θα υποδεικνύει την κατηγορία στην οποία ανήκει βάσει των εκλυόμενων ρύπων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αμφότερες οι πινακίδες αναμένεται να τοποθετηθούν και στη χώρα μας, αλλά όχι σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ