Νεο-ρετρό μεταμόρφωση του Land Rover Defender με στοιχεία από το πρώτο της ιστορίας

Land Rover Defender HUE 166

Η σύγχρονη γενιά του Land Rover Defender μεταμορφώθηκε από τη Chelsea Truck Company με τα αισθητικά στοιχεία του πρώτου Defender της ιστορίας.

Ο προπάτορας αυτός του 4x4 που έμελλε να γράψει ιστορία στην αυτοκίνηση είχε την πινακίδα κυκλοφορίας «HUE 166», η οποία είναι πλέον διάσημη στους φίλους της Land Rover και της τετρακίνησης.

Το θρυλικό αρχέγονο Land Rover Defender με τον αριθμό κυκλοφορίας HUE 166
Το θρυλικό αρχέγονο Land Rover Defender με τον αριθμό κυκλοφορίας HUE 166
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι η Chelsea Truck Company, παράρτημα του οίκου Project Kahn και ειδικευμένη στις μετατροπές παλαιότερων και σύγχροων Land Rover και Range Rover, πήρε ως βάση το αρχέγονο Defender «HUE 166» και υιοθέτησε το χαρακτήρα και τα αισθητικά του στοιχεία σε ένα σύγχρονο Defender.

Το project αυτό, στο πλαίσιο του προγράμματος Heritage Remastered της CTC, περιλαμβάνει τη σχεδιαστική μετατροπή όλου του εμπρός προφυλακτήρα και μαζί της γρίλιας - η οποία προσομοιώνει το μεταλλικό πλέγμα του πρώτου Defender.

Η τροποποίηση συνεχίστηκε με τον ανασχεδιασμό των θόλων των τροχών, με τις μεταλλικές ζάντες British Heritage RS-Forged 22 ιντσών και βεβαίως με το ιδιαίτερο, ρετρό πράσινο χρώμα τόσο στις ζάντες όσο και στο αμάξωμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γρίλια έχει φέρει τον αριθμό 90, που παραπέμπει στην τρίθυρη έκδοση Defender 90, ενώ υπάρχει και στην επιλογή της πεντάθυρης έκδοσης Defender 110 αντίστοιχα τροποποιείται και ο αριθμός στο ρύγχος. Παράλληλα, όλα τα μοντέλα της σειράς Heritage Remastered διαθέτουν λευκή οροφή, ενώ ο αριθμός 90 ή 110 κοσμεί και το κάλυμμα του εφεδρικού τροχού στην ουρά.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η έκδοση αυτή έχει αλλαγές στους κινητήρες ή σε άλλα μηχανικά μέρη, ενώ στο εσωτερικό έχουν απλώς αντικατασταθεί οι επενδύσεις με δέρμα Saddle Tan είτε με ύφασμα Vintage Cloth Houndstooth.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ