Το νέο Renault Espace περνά στην εποχή των SUV -Όλα όσα γνωρίζουμε

Renault Espace teaser

Το θρυλικό monovolume που έγραψε ιστορία στην ευρωπαϊκή αυτοκίνηση ως προπάτορας των MPV υποκύπτει και αυτό στο χείμαρρο των SUV, στη νέα του γενιά που σταδιακά αποκαλύπτεται από τη Renault.

Το νέο Renault Espace θα είναι, και αυτό, ένα SUV. Για τη γαλλική εταιρεία το εμβληματικό του όνομα ήταν πολύ μεγάλο για να σβήσει, κι έτσι αποφάσισε να το περάσει στη νέα του γενιά – αλλά με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, αυτόν των καιρών μας. Αν υπάρχει, όμως, μια πτυχή του που θα κρατήσει από το παρελθόν αυτή είναι η ευρυχωρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νέο Espace θα είναι ένα μεγαλύτερου μήκους Austral με τρεις σειρές καθισμάτων και συνεπώς 7 θέσεις επιβατών. Για το σκοπό αυτό θα βασίζεται στην επιμηκυνμένη έκδοση της πλατφόρμας CMF-CD του γαλλικού ομίλου. Θα είναι, με λίγα λόγια, ό,τι είναι το Peugeot 5008 σε σχέση με το 3008.

Η Renault έδωσε τώρα στη δημοσιότητα νέες teaser εικόνες του νέου Espace, που αποκαλύπτουν την πλευρική του σιλουέτα - αλλά μόνο στο άνω μέρος της. Παρόλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι στο κάτω μέρος κρύβει μεγάλους θόλους τροχών, με αυξημένη απόσταση του δαπέδου από το έδαφος.

Renault Austral
Renault Austral

Από τη σιλουέτα αυτή επίσης φαίνεται ότι η οροφή δεν έχει κλίση προς τα πίσω, εμμέσως επιβεβαιώνοντας ότι θα διαθέτει επτά θέσεις. Παράλληλα, οι teaser εικόνες αποκαλύπτουν και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα των Renault της νέας γενιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γαλλική εταιρεία αναφέρει ότι το Espace θα φτάνει σε μήκος τα 4,72 μέτρα. Αυτό σημαίνει πως θα είναι μεν 14 εκατοστά πιο μικρό από το υπάρχον μοντέλο, αλλά το εσωτερικό του -που θα έχει μήκος 2,48 μέτρα- θα εξασφαλίζει αρκετή ευρυχωρία στους επιβάτες.

Κατά τα άλλα, οι τελευταίες teaser εικόνες της Renault επιβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο αυτό θα διατηρήσει ζωντανό το όνομα Espace, περνώντας το στην έκτη του γενιά. Μια λεπτομέρεια του εμβλήματος είναι ότι το τελευταίο «e» έχει διαφορετικό χρώμα (χρυσό), παραπέμποντας έτσι στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης που θα έχει το μεγάλο SUV. Συγκεκριμένα, στα υβριδικά και plug-in υβριδικά μηχανικά του σύνολα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νέο Renault Espace θα διατίθεται τόσο σε πενταθέσια όσο και επταθέσια έκδοση. Η πρεμιέρα του αναμένεται να γίνει μέσα στην Άνοιξη του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ