Νέο Peugeot 308: Οι Γάλλοι αυξάνουν την παραγωγή του

Peugeot 308 2022 1

Στην αύξηση της παραγωγής του νέου Peugeot 308 προχωρά η γαλλική εταιρεία με στόχο να καλύψει τη διαφαινόμενη αύξηση της ζήτησης του επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του εργοστασίου στη Mulhouse της ανατολικής Γαλλίας, ανακοίνωσε την προσθήκη και μιας τρίτης βάρδιας στις γραμμές παραγωγής, αφού εκεί θα «φιλοξενηθεί» μέρος της παραγωγής του νέου Peugeot 308.

Η τρίτη και νυχτερινή βάρδια στο εργοστάσιο της Peugeot αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο με την προσθήκη στο Mulhouse περίπου 800 προσωρινών εργατών, ενώ η διοίκηση της γαλλική εταιρείας σκοπεύει να μεταφέρει εργάτες στην περιοχή και από άλλες παραγωγικές της μονάδες.

Να σημειωθεί ότι μια τρίτη βάρδια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει να λειτουργήσει από το τέλος του 2019, δηλαδή λίγο πριν κάνει την εμφάνιση της η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που ακολούθησαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη η χρονική περίοδος συνέπεσε και με το τέλος της παραγωγής του 2008 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, μέρος της οποίας έχει μεταφερθεί επί ισπανικού εδάφους.

Τα τελευταία δύο χρόνια στο Mulhouse κατασκευάζονταν τα 508 και DS7 Crossback με το εργοστάσιο επί της ουσίας να υπολειτουργεί λόγο και της πανδημίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τη χρονιά που μας πέρασε από τις πύλες του εργοστασίου πέρασαν μόλις 65.000 αυτοκίνητα, ένα πολύ μικρό νούμερο σε σχέση με τις 230.000 μονάδες που παρήχθησαν το 2019.

Σημαντικό ρόλο στην καθυστερημένη έναρξη της παραγωγής του νέου Peugeot 308 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έπαιξε και η παγκόσμια έλλειψη που παρατηρείται αναφορικά με τα μικροτσίπ, τα οποία είναι απαραίτητα για τα πολλά και προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα του μικρομεσαίου της γαλλικής εταιρείας, με τον όμιλο Stellantis να φαίνεται πως είναι πλέον σε θέσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η "άφιξη" του νέου 308, η προηγούμενη γενιά του οποίου κατασκευαζόταν στο Sochaux, δίνει τέλος στο άγχος των συνδικάτων και των υπαλλήλων του Mulhouse, ενώ πριν από την εγκατάσταση και λειτουργία της τρίτης βάρδιας, αναμένεται να φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα και η δεύτερη βάρδια, για την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών στην παραγωγή.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ