Νέο παγκόσμιo ρεκόρ αυτονομίας για το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo

hyundai nexo

To άγνωστο στην Ελλάδα Hyundai Nexo σημείωσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, διανύοντας 887,5 χιλιόμετρα με μόλις μία δεξαμενή υδρογόνου.

Την ίδια στιγμή που η Hyundai ενισχύει την παρουσία της στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με προτάσεις όπως το Ioniq 5, οι Κορεάτες συνεχίζουν να δαπανούν πόρους εξελίσσοντας την τεχνολογία της υδρογονοκίνησης.

Το Hyundai Nexus και το θεαματικό ρεκόρ που σημείωσε στην μακρινή Αυστραλία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη την τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει η κορεατική φίρμα στον συγκεκριμένο τομέα. Το κορεατικό crossover κατάφερε να διανύσει με μόλις 6,27 κιλά υδρογόνου 887,5 χιλιόμετρα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 778 χιλιομέτρων που είχε σημειωθεί το 2019.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai Nexo

Η εργοστασιακή αυτονομία του αυτοκινήτου σύμφωνα με το πρότυπο του WLTP φτάνει τα 666 χιλιόμετρα, ωστόσο, το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης του αυτοκινήτου κατέγραψε ότι διανύθηκε απόσταση 903,4 χιλιομέτρων ενώ το οδόμετρο του κορεατικού crossover κατέγραψε την απόσταση των 887,5 χιλιομέτρων. Η διαδρομή η οποία χάρισε στο Hyundai Nexo το παγκόσμιο ρεκόρ ολοκληρώθηκε σε 13 ώρες και 6 λεπτά της ώρας, με τη μέση ταχύτητα κίνησης να διαμορφώνεται στα 66,9 χιλιόμετρα.

Το Hyundai Nexo δεν προσφέρεται για την ώρα στην τοπική αγορά, ωστόσο η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει ήδη στη διάθεσή της 20 αυτοκίνητα τα οποία και χρησιμοποιεί στο πλαίσιο των δοκιμών του υδρογονοκίνητου crossover σε πραγματικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αυστραλία υπάρχει μόνον ένα σημείο ανεφοδιασμού και αυτό στην Cambera, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα προστεθεί ένα ακόμα στο Brisbane.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ