Νέο «ντου» της Τροχαίας σε κόντρες στην παραλιακή - Ποιες παραβάσεις βεβαιώθηκαν

kontres athina paraliaki efodo elas

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι τροχονομικοί ελέγχοι της Τροχαίας με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων.

Νέο σαφάρι πραγματοποίησε η Τροχαία, αυτή τη φορά στην παραλιακή (Παλαίο Αεροδρόμιο - Λαιμό Βουλιαγμένης- Δέλτα Βάρκιζας), βάζοντας φρένο σε κόντρες.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (7/5) με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Νέο «ντου» της Τροχαίας σε κόντρες στην παραλιακή -  Ποιες παραβάσεις βεβαιώθηκαν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά διενεργήθηκαν 430 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Αναλυτικότερα βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- 98 για υπερβολική ταχύτητα
- 24 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
- 11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
- 5 για μη χρήση κράνους
- 4 για επικίνδυνους ελιγμούς
- 3 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
- 1 ανασφάλιστο όχημα
- 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 5 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 37 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκαν 13 οχήματα.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ