Αυτό είναι το νέο Nissan GT-R -Με έως και 600 ίππους και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά

NISSAN GT-R NISMO

Η Nissan αποκάλυψε της ανανεωμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού GT-R, πλαισιώνοντας την γκάμα του κορυφαίου μοντέλου της με δύο νέες εκδόσεις.

Πολύ σκληρό για να πεθάνει αποδεικνύεται το γνωστό στους περισσότερους Nissan GT-R, το οποίο απέκτησε ανανεωμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τη χρυσή ευκαιρία να συνεχίσει την εμπορική πορεία του σε αγορές όπως αυτή της Ιαπωνίας.

Οι μεγαλύτερες σε έκταση και σημασία σχεδιαστικές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο ρύγχος του ιαπωνικού sportscar, προσδίδοντάς του μια ακόμα πιο αιχμηρή εικόνα.

Ταυτόχρονα οι σχεδιαστικές αλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν βελτίωσαν περαιτέρω και τις αεροδυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου, γεγονός που με τη σειρά του εξασφαλίζει μειωμένους αεροδυναμικούς θορύβους στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει το αναβαθμισμένο Nissan GT-R είναι το νέο setup των αναρτήσεων, το οποίο υπόσχεται καλύτερη ποιότητα κύλισης και μεγαλύτερη άνεση.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V6 των 3,8 λίτρων αποδίδει 570 ίππους και συνδυάζεται με το γνώριμο από το παρελθόν ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη καθώς και με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Βέβαια στην γκάμα του αναβαθμισμένου Nissan GT-R θα υπάρξει και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, η οποία θα φέρει την υπογραφή της Nismo, φτάνοντας σε απόδοση τους 600 ίππους και τα 652 Nm ροπής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση Nismo διαθέτει ένα ακόμα πιο επιθετικό bodykit, διαφορετικές ρυθμίσεις ανάρτησης καθώς και ένα μηχανικό διαφορικό περιορσμένης ολίσθησης, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο… ακραίου Nissan GT-R που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της Nissan.

Τέλος, τον κατάλογο των εκδόσεων του νέου Nissan GT-R συμπληρώνει και η Premium Edition T-Spec, η οποία επιχειρεί να προσφέρει στο ιαπωνικό sportscar έναν πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Η διάθεση του Nissan GT-R στην ιαπωνική αγορά θα ξεκινήσει την άνοιξη, ωστόσο, η έκδοση Nismo αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με βάσει τα σημερινά δεδομένα, το ανανεωμένο Nissan GT-R δεν πρόκειται να διατεθεί στην Ευρώπη εξαιτίας των αυστηρότερων κανονισμών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ