Το νέο Mazda 6 θα είναι ένα εντυπωσιακό sports-sedan

Mazda Vision Coupe

Η νέα γενιά του sedan της Mazda, που αναμένεται στην αγορά μέσα στο 2025, θα είναι αρκετά δυναμική και θα προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε πέντε κινητήρες.

Μέσα στην πλημμυρίδα των SUV που εξελίσσει και παρουσιάζει η Mazda, οι σχεδιαστές στη Χιροσίμα προχωρούν τα πλάνα και για το νέο Mazda6 -σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα BestCarWeb- που το προορίζουν κατά κύριο λόγο για την αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπου αυτού του είδους το αμάξωμα ακόμα ανθίζει.

Ανεπίσημες και υποθετικές εικόνες ιδιωτών για την πιαθνή εμφάνιση του νέου  Mazda3
Ανεπίσημες και υποθετικές εικόνες ιδιωτών για την πιαθνή εμφάνιση του νέου Mazda3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ρόλος του Mazda6 θα είναι να διευρύνει την εικόνα της Mazda ως premium κατασκευαστή, ξεφεύγοντας από τα -έστω και πλατιά- όρια των Crossover και SUV. Και αναμφίβολα μια τέτοια εικόνα ενισχύεται από μια πολυτελή και premium μπερλίνα.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα, λοιπόν, το νέο Mazda6 θα έχει μήκος 4,90 μέτρων (πλάτος 1,890 και ύψος 1,450 μ.), ενώ το μεταξόνιο των 2,870 μέτρων θα του επιτρέπει να προσφέρει σημαντικούς χώρους για τις επιβάτες και τις αποσκευές.

Όσον αφορά στα μηχανικά του μέρη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα προσφέρεται με την επιλογή ανάμεσα σε 5 μονάδες ισχύος, πολλών και διαφορετικών ειδών. Αυτές θα συμπεριλαμβάνουν εκδόσεις με plug-in υβριδικό σύστημα με βάση τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα βενζίνης 2.5 λίτρων, καθώς και μία turbodiesel 3.3 λίτρων με ήπια υβριδική υποβοήθηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, θα υπάρξει και έκδοση βενζίνης 3.3 λίτρων, με το μοτέρ του CX-90, η οποία βεβαίως θα διατίθεται αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά. Η ισχύς του νέου Mazda6, κατά συνέπεια, θα εκτείνεται από τους 185 μέχρι και του 267 ίππους, και θα διατίθεται με την επιλογή κίνησης στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Όπως λέγεται, η τιμή του στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινά από τα 30.000 δολάρια (27.650 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ