Νέο Mazda CX-50. Αποκάλυψη για το νέο SUV των Ιαπώνων

Νέο Mazda CX-50 2021 νέο SUV

Η Mazda προχώρησε στην αποκάλυψη του ολοκαίνουριου SUV της CX-50, με σχεδίαση που προσθέτει έξτρα δυναμισμό στις κομψές γραμμές των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο Mazda CX-50 είναι ένα ολοκαίνουριο SUV και αποτελεί τον πρώτο «καρπό» των Ιαπώνων που θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο Mazda Toyota Manufacturing (MTM) στο Huntsville της Alabama των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα εργοστάσιο που δημιουργήθηκε από κοινού με την Toyota.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα αυτό που κάνει το νέο CX-50 να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα SUV της ιαπωνικής εταιρείας είναι ο έξτρα δυναμισμός που έχει «ενσωματωθεί» στη γνωστή σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo της Mazda. Τα φτερά ειδικά έχουν «ασυνήθιστες» για τα δεδομένα των Ιαπώνων ακμές που έρχονται να τονίσουν το πλάτος του αμαξώματος και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη δημιουργία μιας πιο σκληροτράχηλης εικόνας.

Τυπική για σύγχρονο Mazda και καλοδεχούμενη είναι η σχεδιαστική μίνιμαλ προσέγγιση και της καμπίνας με μεγάλη έμφαση να έχει δοθεί στην επιλογή και τους συνδυασμούς των επενδύσεων, στις πόρτες και τα καθίσματα αλλά και στο ταμπλό.

Προς το παρόν η Mazda δεν ανακοινώνει λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά για το CX-50 και αρκείται να μας ενημερώσει πως κάτω από το καπό του SUV θα υπάρχει αρχικά ο Skyactiv-G κινητήρας των 2,5 λίτρων στην ατμοσφαιρική αλλά και την υπετροφοδοτούμενη έκδοση του. Να σημειωθεί ότι το ίδιο μοτέρ στο CX-5 αποδίδει 190 και 250 ίππους αντίστοιχα και λογικά δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις ούτε για το CX-50 που θα εφοδιαστεί αργότερα και με μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρες, ενώ θα αποκτήσει και μία υβριδική έκδοση. Τα μοτέρ των 2,5 λίτρων συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου SUV ανήκει και το σύστημα τετρακίνησης i-Activ All-Wheel Drive (AWD) αλλά και το νέο Mazda Intelligent Drive Select που προσφέρει διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, προσαρμοσμένα στις εκάστοτε συνθήκες κίνησης.

«Αυτό το νέο Mazda εξελίχθηκε για τη Β.Αμερική, συγκεκριμένα για να υποστηρίξει τον δραστήριο τρόπο ζωής των πελατών σε αυτή την περιοχή», δήλωσε σχετικά ο Jeff Gordon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda Β.Αμερικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον το νέο SUV της ιαπωνικής εταιρείας δεν θα κάνει απόβαση στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του νέου Mazda CX-50 στο εργοστάσιο MTM θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο και μέχρι τότε θα γνωρίζουμε λογικά και άλλες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ