Οι νέες εκδόσεις των Mazda3 και CX-30

Mazda CX30 Japan

Τα συμπαγή hatchback/sedan και SUV της Mazda αναβαθμίστηκαν στη χώρα τους με μικρές βελτιώσεις του κινητήρα e-SkyActiv X και της αεροδυναμικής, καθώς και με νέες εκδόσεις εξοπλισμού.

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της νέας έκδοσης εξοπλισμού «Super Edgy» του CX-3, η εταιρεία της Χιροσίμα προχώρησε και σε μικρές ανανεώσεις των Mazda3 και CX-30 στις μονάδες ισχύος, στο σχεδιασμό και στον εξοπλισμό. Οι εκδόσεις αυτές διατίθενται ήδη στην Ιαπωνία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τροποποιήσεις του κινητήρα e-SkyActiv X επικεντρώθηκαν στα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής για περαιτέρω βελτίωση του ήχου που φτάνει στην καμπίνα, καθώς και για καλύτερη απόκριση στο γκάζι - που ενισχύει, σύμφωνα με τη Mazda, την «αίσθηση ενότητας του οδηγού με το αυτοκίνητο». Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος 2.0 λίτρων, και μαζί με το ήπιο υβριδικό σύστημα αποδίδει 183 ίππους και 240 Nm ροπής.

Τα Mazda3 και CX-30 με τη συγκεκριμένη μονάδα ισχύος διατίθενται στη νέα έκδοση Smart Edition, που διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης της πέδησης και διατήρησης λωρίδας, έλεγχο μεγάλης σκάλας φώτων και προειδοποίηση τυφλού σημείου του καθρέπτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση Black Tone Edition, που διατίθεται με οποιαδήποτε επιλογή κινητήρα, προσθέτει και νέα αεροδυναμικά και αισθητικά στοιχεία: προεκτάσεις των μικρών πτερυγίων στις άκρες των προφυλακτήρων, μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, καθρέπτες με μαύρο γυαλιστερο κάλυμμα και κόκκινες ραφές των καθισμάτων και της κονσόλας.

Όλα τα Mazda3 διατίθενται πια με φλας που λειτουργούν αυτόματα με αυξομείωση της ροής του ρεύματος αντί να είναι παλλόμενα, διότι αυτό δίνει «μια αίσθηση ζωής» στο αυτοκίνητο. Τέλος, προστέθηκαν και τα χρώματα Platinum Quartz Metallic κκαι Polymetal Gray Metallic (μόνο για το Mazda3 sedan).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ