Το νέο απίστευτο κόλπο της Αστυνομίας που κάνει τα ραντάρ αόρατα

Το νέο κόλπο της Αστυνομίας που κάνει τα ραντάρ αόρατα

Ένα νέο ευφάνταστο τρόπο βρήκαν οι αστυνομικές αρχές για να κάνουν αόρατα τα ραντάρ ταχύτητας παρόλο που βρίσκονται μπροστά στα μάτια των οδηγών.

Αόρατα ραντάρ ταχύτητας σε κοινή θέα και μάλιστα δίπλα στην άκρη του δρόμου. Αυτό είναι το νέο «όπλο» των αστυνομικών αρχών του Βελγίου, το οποίο δεν αποκλείεται να εξαπλωθεί γρήγορα και σε άλλα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου εφόσον φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ένα αόρατο ραντάρ ταχύτητας, το οποίο δεν είναι σταθερά τοποθετημένο και μπορεί εύκολα και γρήγορα να μετακινηθεί σε διαφορετικούς δρόμους αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο... ψυχολογικό κυρίως όπλο στα χέρια των αρχών που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους οδηγούς που δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας στο αστικό περιβάλλον, εκεί δηλαδή που γίνονται και τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να καλύψουν και να αποκρύψουν το υπερσύγχρονο ραντάρ ταχύτητας τεχνολογίας Lidar, η Τροχαία του Βελγίου έχει πλέον στην διάθεσή της έναν... κοινό κάδο απορριμάτων, ο οποίος μπορεί να «συλλάβει» και να κόψει κλήση σε κάθε οδηγό που ξεπερνά τα όρια ταχύτητας, χωρίς μάλιστα να του το «μαρτυρήσει».

Η τεχνολογία Lidar δεν απαιτεί την χρήση φλας για την φωτογράφιση του αυτοκινήτου που υπερβαίνει το όριο ταχύτητας και έτσι ο οδηγός δεν μπορεί να το εντοπίσει ούτε όταν είναι πλέον πολύ αργά. Ο κάδος τοποθετείται δίπλα στο δρόμο με το ραντάρ να φωτογραφίζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα νέα να έχουν πλέον διαδοθεί στην πόλη Namur όπου χρησιμοποιείται το υψηλής τεχνολογίας ραντάρ με το ταπεινό παρουσιαστικό, η Τροχαία του Βελγίου, που χρησιμοποιεί την συσκευή της επίσης βελγικής Securoad, χρησιμοποιεί και… κοινούς κάδους απορριμάτων για να μειώσει την φορά των οδηγών που παρανομούν.

Οι κάδοι ραντάρ «φαντάσματα» τοποθετούνται σε σημεία του δρόμου που δεν θα έπρεπε να είναι και έτσι κινούν την υποψία των οδηγών που αναγκάζονται να μειώσουν ταχύτητα αφού δεν είναι σίγουροι για το τι είναι αυτό που πλησιάζουν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ