Το νέο κόλπο των κλεφτών -Τρυπώνουν στο πορτμπαγκάζ των ΙΧ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

κλοπές αυτοκινήτων πορτμπαγκάζ

Με «όπλο» τους ένα εργαλείο των 10 ευρώ, οι αετονύχηδες αποκτούν πρόσβαση στον χώρο αποσκευών και αποσπούν ό,τι πολύτιμο έχουμε αφήσει.

Υπό τον φόβο ότι θα ξυπνήσουν και θα δουν το αυτοκίνητό τους ρημαγμένο ζουν χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύουν το όχημά τους σε ένα ασφαλές σημείο.

Πρόκειται για έναν φόβο ο οποίος έχει γιγαντωθεί μετά την έξαρση των περιστατικών κλοπών που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στους δρόμους του πλανήτη.

Για να επιτύχουν, μάλιστα, τους σκοπούς τους οι συμμορίες εφευρίσκουν ολοένα και περισσότερα τρικ, πoλλά εκ των οποίων τα έχουμε περιγράψει σε μια σειρά άρθρων μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία από τις τελευταίες προσθήκες στο «οπλοστάσιο» των σπειρών φαίνεται πως είναι ένα εργαλείο που μπορεί να το βρει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο σε τιμές, μάλιστα, κάτω των 10 ευρώ.

θραύστης τζαμιών

Πρόκειται για τον θραύστη τζαμιών, ο οποίος μπορεί να αποδεχθεί σωτήριος εφόσον υπάρξει εγκλωβισμός στο αυτοκίνητο -επί παραδείγματι μετά από ένα ατύχημα ή εφόσον έχει ξεχαστεί ένα μωρό στο ΙΧ.

σπασμένο φινιστρίνι κλοπές ΙΧ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους δράστες, ωστόσο, ο θραύστης τζαμιών αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό όπλο προκειμένου να θρυμματίζουν με μόλις ένα χτύπημα τα τα τζάμια των ΙΧ και να αποκτούν πρόσβαση στην καμπίνα.

Στο στόχαστρο των αετονύχηδων έχει εισέλθει το φινιστρίνι, το οποίο εφόσον το σπάσουν παραβιάζουν την πόρτα του οχήματος. Εν συνεχεία ρίχνουν τα πίσω καθίσματα και αποσπούν τα πολύτιμα αντικείμενα που ενδέχεται να βρίσκονται στον χώρο του πορτμπαγκάζ.

Ενδεικτικό της δράσης των συμμοριών είναι το παρακάτω βίντεο (δείτε από το 12ο λεπτό και μετά). Τα περιστατικά που παρουσιάζονται στο βιντεοληπτικό υλικό έχουν σημειωθεί στο εξωτερικό, αλλά η συγκεκριμένη μεθοδολογία των χρηστών φαίνεται πως γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία και στη χώρα μας, όπως αποδεικνύεται και από το πλήθος περιστατικών που έχουν καταγραφεί.

Πεδίο δράσης των δραστών είναι κυρίως ο Κεραμεικός όπου δεκάδες οδηγοί, όταν επιστρέφουν στα αυτοκίνητά τους, αντικρίζουν ένα από τα φινιστρίνια των ΙΧ τους θρυματισμένο και σε πολλές περιπτώσεις να έχουν κλαπεί πολύτιμα αντικείμενα από το πορτμπαγκάζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο, λοιπόν, που πολλοί θεωρούν ότι ο χώρος αποσκευών είναι ο ασφαλέστερος χώρος του αυτοκινήτου για τη φύλαξη τσαντών, ηλεκτρονικών συσκευών κ.ο.κ., η σωρεία σχετικών περιστατικών κλοπών καθιστά αναγκαίο να μην αφήνουμε τίποτα εντός του οχήματός μας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ