Νέο Ford Explorer: Με πλούσιο ψηφιακό κόσμο

ford explorer technology

Το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer ενσωματώνει ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες με προεξέχουσα την κινητή οθόνη αφής 15 ιντσών.

Το Ford Explorer περνάει στη νέα εποχή ενσωματώνοντας αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Ένα από τα μεγάλα «ατού» του μοντέλου είναι οι οι προηγμένες τεχνολογίες και τα νεωτεριστικά στοιχεία που προτάσσει στους τομείς της συνδεσιμότητας και του ψηφιακού κόσμου.

Σημείο αναφοράς εδώ είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC Move της Ford, το οποίο όχι μόνο κρατά τους επιβάτες συνδεδεμένους, αλλά ξεχωρίζει επίσης χάρη σε μια κινητή οθόνη αφής 15 ιντσών, η οποία μπορεί να μετακινείται ομαλά τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του οδηγού, ενώ πίσω της κρύβει έναν ασφαλή αποθηκευτικό χώρο για τιμαλφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford explorer technology

Πρακτική και ταυτόχρονα έξυπνη, η κινητή αυτή οθόνη προσδίδει στην καμπίνα του νέου Ford Explorer μια αίσθηση ενός ήρεμου ψηφιακού χώρου, καθώς είναι κομψά ενσωματωμένη στο εσωτερικό ρέοντας ομαλά από την κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου στο ταμπλό.

Η οθόνη δεν είναι μόνο καλαίσθητη, αλλά και εργονομική, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται πολύ πιο φιλική να τη λειτουργεί οποιοσδήποτε χρήστης, χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης, ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Και αυτό καθώς υπάρχουν πολλοί χρήστες που θέλουν να έχουν την οθόνη πιο πάνω κατά την οδήγηση κοιτάζοντας, για παράδειγμα, το χάρτη του συστήματος πλοήγησης, ενώ άλλοι πιο χαμηλά όταν πληκτρολογούν στην επιφάνειά της κατά τη διάρκεια μικρών ή μεγάλων σε διάρκεια στάσεων για τη φόρτιση της μπαταρίας.

ford explorer technology
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μοναδική στην κατηγορία κινητή οθόνη αφής του SYNC Move προβάλλει απρόσκοπτα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του συνδεδεμένου συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Ford, καθώς και εκείνες που αφορούν το ειδικά προσαρμοσμένο στην καμπίνα του αυτοκινήτου ηχοσύστημα. Την ίδια στιγμή, η ευκολία και η ψηφιακή εμπειρία των επιβατών του νέου Explorer επιτείνονται χάρη στη δυνατότητα ασύρματης ενσωμάτωσης εφαρμογών.

Πρωτοπόρο σε απόδοση αλλά και καινοτόμο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα αιχμής, το νέο Ford Explorer ενσωματώνει ασύρματα τη μουσική του οδηγού, προσφέροντας στους επιβάτες ένα μοναδικό ψηφιακό ταξίδι.

ford explorer technology

Το νέο crossover προσφέρει επίσης ακόμα και το δικό του σύστημα πλοήγησης, το οποίο προτείνει στον οδηγό τις ιδανικές στάσεις για τη φόρτιση του οχήματος κατά μήκος της διαδρομής που έχει επιλέξει. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το δίκτυο φόρτισης Blue Oval, που προσφέρει 450.000 φορτιστές σε όλη την Ευρώπη, και μέχρι τα τέλη του 2024, περισσότερους από 500.000. Σχετικά με τη φόρτιση, ο οδηγός του Explorer μπορεί επίσης να προγραμματίζει εύκολα και γρήγορα την όλη διαδικασία κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν, για παράδειγμα, είναι διαθέσιμα φθηνότερα τιμολόγια ενέργειας, ή ακόμα και να προγραμματίζει την προθέρμανση της μπαταρίας και της καμπίνας, ώστε το επόμενο πρωί το νέο Explorer να έχει θερμανθεί εγκαίρως και κατάλληλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford explorer technology

Η προηγμένη συνδεσιμότητα του νέου Explorer συνοδεύεται επίσης από ασύρματο φορτιστή κινητών συσκευών, ο οποίος ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, ενώ το νέο SYNC Move παρέχει επιπρόσθετα ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay.

Εκτός από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, το νέο Explorer είναι εφοδιασμένο και με τα πιο πρόσφατα και αποτελεσματικά στην πράξη συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τα οποία περιλαμβάνουν, για πρώτη φορά σε όχημα Ford στην Ευρώπη, το Assisted Lane Change το οποίο προσφέρει ομαλή και ασφαλή αλλαγή λωρίδας με το πάτημα του μοχλού των φλας, καθώς και το Clear Exit Assist το οποίο προειδοποιεί για ποδηλάτες που πλησιάζουν πριν οι επιβάτες ανοίξουν τις πόρτες στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων.

Ford explorer electric
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δυνατότητα κράτησης

Η Ford προσφέρει τώρα για πρώτη φορά στους πελάτες τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κράτηση προκειμένου να εξασφαλίσουν σειρά προτεραιότητας για να παραγγείλουν πρώτοι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση ή δέσμευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ