Ποιο είναι το νέο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Εμανουέλ Μακρόν;

Emanouel Macron

Σε μια μάλλον κίνηση έκπληξη που δεν την περίμεναν ούτε οι Γάλλοι, Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στην παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι με το νέο του προεδρικό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το νέο DS 7, την ανανεωμένη εκδοχή του DS 7 Crossback στην ειδική έκδοση Elysee, η οποία χρησιμοποιείται ήδη από τον Μακρόν ως το νέο προεδρικό αυτοκίνητο της Γαλλίας, πριν καν το μοντέλο ξεκινήσει τις πωλήσεις του στη χώρα.

Φυσικά, το ολοκαίνουργιο απόκτημα του Γάλλου Προέδρου είναι θωρακισμένο, βασίζεται πάνω στο DS 7, αλλά έχει μακρύτερο μεταξόνιο για περισσότερη άνεση, ενώ φέρει και κάποιες ειδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που τονίζουν τον ξεχωριστό του ρόλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
DS 7 Macron

Ειδικότερα, το μεταξόνιο του προεδρικού DS 7 έχει μακρύνει κατά 20 εκατοστά, μεγαλώνοντας έτσι στα 4,79 μέτρα -από 4,57 στις γνωστές εκδόσεις του DS 7- το συνολικό μήκος του μοντέλου. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται άπλετος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών (54,5 εκατοστά), εκεί δηλαδή όπου κάθεται ο Μακρόν, ενώ στη διάθεση του Προέδρου βρίσκονται δύο πολύ άνετα καθίσματα-πολυθρόνες.

Στο αμάξωμα του αυτοκινήτου υπάρχουν ειδικά λογότυπα για το ρόλο του μοντέλου, καθώς και λογότυπα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας. Στο εσωτερικό, μαύρο δέρμα ντύνει σχεδόν όλες τις επιφάνειες, ενώ η οροφή φέρει επένδυση από αλκαντάρα.

DS 7 Macron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλήρως θωρακισμένο αμάξωμα βάφεται σε ένα ειδικό σκούρο μπλε χρώμα, ενώ για πρώτη φορά το αυτοκίνητο του Μακρόν διαθέτει 20άρες ζάντες αλουμινίου με σχεδίαση «διαμαντιών» και κεντρικό μπουλόνι με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Ειδικοί φάροι και βάσεις για σημαιάκια, ολοκληρώνουν τις ειδικές επεμβάσεις του αυτοκινήτου.

DS 7 Macron

Σε ό,τι αφορά τέλος στο σύστημα κίνησής του, το προεδρικό DS 7 Elysee εξοπλίζεται με το ισχυρότερο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησής του, που συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτροκινητήρες, όμως η Προεδρία επέλεξε να χρησιμοποιήσει την έκδοση των 300 ίππων που έφερε το προ-ανανέωσης μοντέλο και όχι αυτή των 360 ίππων που φέρει η αναβαθμισμένη εκδοχή. Η κίνηση στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.

DS 7 Macron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ