Το νέο Audi RS Q6 e-tron θα έχει πάνω από 600 ίππους

audi-e-tron-quattro-concept 1

Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του επερχόμενου ηλεκτρικού SUV της Audi βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης.

Η Audi ετοιμαζεται για το λανσάρισμα του νέου Q6 e-tron που θα διατίθεται με δύο τύπους αμαξώματος, συμβατικό και Sportback με επικλινή οροφή, και εκδόσεις ηλεκτρικού συστήματος κίνησης για όλα τα γούστα. Μάλιστα, αυτή την περίοδο η γερμανική εταιρεία δοκιμάζει στο παλιό 'Ring ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της κορυφαίας έκδοσης RS.

audi-e-tron-quattro-concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Q6 e-tron είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο όχι μόνο για την Audi, αλλά και γενικότερα για το VW Group αφού εξελίσσεται σε συνεργασία με την Porsche. Η τελευταία θα αξιοποιήσει επίσης την κοινή πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) πάνω στην οποία θα «χτιστεί» η επερχόμενη Porsche Macan.

Για τους ηλεκτροκινητήρες που θα φέρει το νέο Q6 e-tron, η ισχύς εκτιμάται ότι θα βρίσκεται λίγο κάτω από τους 500 ίππους για τις «στάνταρ» εκδόσεις. Δεδομένο θεωρείται επίσης ότι θα υπάρχει και μια πιο βασική έκδοση με ισχύ κάτω από 400 ίππους που θα φέρει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

audi-e-tron-quattro-concept 3

Παράλληλα όμως αναμένεται να παρουσιαστεί και μία ακόμη πιο ισχυρή έκδοση που θα φέρει τα διάσημα διακριτικά «RS» με απόδοση που θα ξεπερνά τους 600 ίππους και θα δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρωτότυπα που γυρνάνε την εμβηματική πίστα φέρουν τροχούς μεγάλης διαμέτρου, αντίστοιχων διαστάσεων φρένα για ευνόητους λόγους και διαφοροποιημένο αεροδυναμικό κιτ με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα.

audi-e-tron-quattro-concept 4

Αμέσως μετά την πρώτη εμφάνιση του νέου Audi Q6 e-tron το 2023, θα δούμε μέσα στη χρονιά και το νέο A6 E-Tron με τις ίδιες προδιαγραφές, ενώ πάνω στην PPE πλατφόρμα θα χτιστούν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, από το επόμενο A4 μέχρι τη νέα λιμουζίνα που θα αντικαταστήσει το Audi A8.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ