Έρχεται το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Audi A3 -Πότε θα παρουσιαστεί

Audi A3 2023

Η ηλεκτρική επέλαση της Audi περιλαμβάνει σύγχρονα και κορυφαίων τεχνολογιών μοντέλα, ένα από τα οποία θα είναι και ο αμιγώς ηλεκτρικός διάδοχος του A3.

Με τις σύγχρονες επιταγές της αυτοκίνησης ευθυγραμμίζεται η Audi, η οποία προλειαίνει το έδαφος για την ηλεκτρική της επίθεση που μεταφράζεται στην ύπαρξη ενός μηδενικών ρύπων μοντέλου σε όλες τις βασικές κατηγορίες (segments), όπως έχει γνωστοποιήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του γερμανικού brand, Markus Duesmann.

Παράλληλα, κατά την πρόσφατη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2022, ο ισχυρός άνδρας της Audi επιβεβαίωσε και το λανσάρισμα ενός εισαγωγικού αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο θα τοποθετείται κάτω από το Audi Q4 e-tron.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi A3

Ο Duesmann απέφυγε να ονοματίσει το νέο 100% ηλεκτρικό μοντέλο, όπως και να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο τετράτροχο θα αποτελέσει τον διάδοχο του δημοφιλούς Audi A3.

Το νέο μοντέλο φαίνεται πως θα προσφέρεται τόσο ως hatchback όσο και ως sedan, ενώ θα βασίζεται σε μια νέα γενιάς, ιδιαίτερα προηγμένη πλατφόρμα. Πρόκειται για την αρχιτεκτονική SSP (Scalable Systems Platform) η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει μια πιο εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας ΜΕΒ όπου βασίζονται -μεταξύ άλλων- τα Audi Q4 e-tron και VW ID.3.

Audi A3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπου από τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, η SSP θα αποτελέσει τη βασική πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, επιτρέποντάς του να «οικοδομήσει» οικονομίες κλίμακας και να δώσει τη δυνατότητα στις μάρκες του group να μειώσουν τις τιμές διάθεσης των μοντέλων τους, δίχως να χάσουν την κερδοφορία τους.

Σύμφωνα με τη VW, η SSP θα επιτρέψει στα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν αυτονομία κίνησης που θα φτάνει έως και τα 700 χλμ., αλλά και να φορτίζουν με ρυθμούς έως και 270 kW κάτι που σημαίνει ότι για τον «ανεφοδιασμό» με περίπου 130 χλμ. θα αρκούν 10 λεπτά. 

Audi A3

Λεπτομέρειες σχετικά με την εμπορική διάθεση του αμιγώς ηλεκτρικού αντικαταστάτη του A3 δεν υπάρχουν, αλλά αυτός δύσκολα θα πατήσει στην άσφαλτο πριν το τέλος του 2027. Φυσικά, θα προηγηθεί η ανανεωμένη εκδοχή του υπάρχοντος μοντέλου, η οποία θα ενσωματώνει την τελευταία γενιά θερμικών κινητήρων της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η Audi μέχρι το 2025 στοχεύει να αποκαλύψει 20 καινούργια μοντέλα, πάνω από τα μισά εκ των οποίων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Audi a3

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ