Νεκροταφείο με χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα ήρθε στο φως -Πού βρίσκεται

Νεκροταφεία με χιλιάδες καινούργια αυτοκίνητα

Η Κίνα μπορεί να παρουσιάζεται στον κόσμο ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ, αυτό δεν λέει όλη την αλήθεια.

Ο λόγος που έχουν δημιουργηθεί αυτά τα δεκάδες νεκροταφεία με τα καινούργια ή σχεδόν καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει να κάνει με την πολιτική που εφαρμόζει η κινέζικη κυβέρνηση αναφορικά με τις επιδοτήσεις που δίνει για την κατασκευή τους αλλά και την τρύπα που υπάρχει στη σχετική νομοθεσία, την οποία και εκμεταλλεύονται όπως μπορούν οι εγχώριοι κατασκευαστές.

Σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο κανάλι «serpentza» του YouTube η Κίνα θέλει να παρουσιάζεται ως η χώρα που έχει την μεγαλύτερη παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, κάνοντας ωστόσο τα στραβά μάτια αναφορικά με την ορθή χρήση τους αλλά και τους νόμους περί αγοραπωλησίας που ισχύουν στη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να δώσει λοιπόν τις πολύτιμες επιδοτήσεις στους κατασκευαστές η Κίνα τους αναγκάζει να κατασκευάζουν έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων από εκείνα που μπορούν όντως να πουλήσουν. Έπειτα οι κατασκευαστές ταξινομούν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα εκμεταλλευόμενοι τις επιδοτήσεις που αφορούν τους ίδιους τους καταναλωτές και οδηγούς.

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τις επενδύσεις που λαμβάνουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του car sharing, με δεκάδες εταιρείες να δημιουργούνται μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν αυτές τις επιδοτήσεις.

Έπειτα οι περισσότερες από αυτές έκλεισαν με τα καινούργια αυτοκίνητα που είχαν αγοράσει να σαπίζουν χωρίς κανένα σχέδιο για την περαιτέρω αξιοποίησή τους. Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο video.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ