Νέο κύμα επιθέσεων κατά των ραντάρ ταχύτητας -Δεκάδες συσκευές καταστράφηκαν

Νέο κύμα επιθέσεων κατά των ραντάρ ταχύτητας -Πού ξεκίνησε 2023

Τα ραντάρ ταχύτητας μπαίνουν ξανά στον στόχο των οδηγών στη Γαλλία με τους βανδαλισμούς να αποτελούν έναν τρόπο έκφρασης δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση.

Δεκάδες είναι τα περιστατικά καταστροφής ραντάρ ταχύτητας στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες, ενώ μέσω ενός γενικότερου κλίματος δυσαρέσκειας που επικρατεί στη χώρα λόγω των αλλαγών που προωθούνται από την κυβέρνηση αναφορικά με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα και με αναφορές των τοπικών μέσων αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ραντάρ ταχύτητας στους δρόμους της Γαλλίας μπαίνουν στον στόχο των πολιτών. Ανάλογοι βανδαλισμοί και καταστροφές κατέγραψαν αύξηση το 2014 κατά τις διαμαρτυρίες του κινήματος των «κόκκινων καπέλων» για την φορολογική πολιτική αλλά και το 2018 με το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», με αφορμή την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από ένα «διάλειμμα» αρκετών ετών τα ραντάρ ταχύτητας αποτελούν ξανά στόχο των δυσαρεστημένων οδηγών στη Γαλλία, με την διαφορά που παρατηρείται τώρα να είναι οι συνεχιζόμενοι βανδαλισμοί που κρατούν πλέον αρκετό καιρό.

Ειδικότερα η αύξηση στη συχνότητα των περιστατικών παρατηρήθηκε αρχικά στο τέλος της χρονιάς που μας πέρασε κατά την εορταστική περίοδο και από τότε βγαίνουν διαρκώς νέες αναφορές για κατεστραμμένα ραντάρ.

Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι σε αυτό το τρίτο κύμα οργής των πολιτών προς τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση έχουν καταστραφεί μέχρι σήμερα 30 ραντάρ με τον Φεβρουάριο να καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός καταστροφών σε ένα μήνα αφού έφτασαν συνολικά στις επτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιθέσεις στα ραντάρ έχουν και... ποικιλία ανάλογα και με τον τύπου του σταθερού ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής που έχει μπει στο στόχαστρο των οδηγών. Ο δημοφιλέστερος τρόπος είναι ο εμπρησμός, ωστόσο άλλες επιθέσεις δεν φτάσουν σε τόσο ακραία ενέργεια με τους οδηγούς να περιορίζονται «απλά» στο κόψιμο του καλωδίου που τροφοδοτεί τη συσκευή με ηλεκτρικό ρεύμα.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των ραντάρ ταχύτητας που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σε ολόκληρη τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες και αποδίδεται σε βανδαλισμό φτάνει στα 53 ραντάρ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ