Νέες εκδόσεις για το «Jimny» των Κινέζων

Baojun Yep 2023 1

Το ηλεκτρικό SUV Yep της Baojun θα εμπλουτίσει τον προαιρετικό του εξοπλισμό με ένα μικρό θερμικό μοτέρ βενζίνης, εν είδει γεννήτριας, για να αυξήσει την προσφερόμενη αυτονομία.

Ο αντιπρόεδρος της SGMW και υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της Wuling και της Baojun, Zhou Xing, ανακοίνωσε στις 5 Ιουνίου ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης μιας μικρής γεννήτριας (κινητήρα εσωτερικής καύσης) στο αμιγώς ηλεκτρικό προσιτό SUV Yep.

Baojun Yep 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Xing, το θερμικό μοτεράκι θα είναι σε θέση να προσθέσει αυτονομία 80 χλμ. και να αντιμετωπίσει το άγχος των περισσότερων πελατών, ενώ θα είναι δυνατή η εγκατάστασή του και σε αυτοκίνητα που έχουν ήδη παραδοθεί. Η τιμή μάλιστα του μικρού θερμικού μοτέρ είναι 260 ευρώ.

Η τοποθέτηση της συγκεκριμένης γεννήτριας δημιουργεί μία επιπλέον έκδοση του μοντέλου, η οποία είναι ηλεκτρική και το θερμικό μοτέρ δεν συνδέεται με την μετάδοση, αλλά φροντίζει να παράγει ρεύμα για την μπαταρία.

Baojun Yep 2023 3

Παρόλα αυτά, η Baojun δεν θεωρεί ότι το Yep EREV αποτελεί μία ακόμα έκδοση του νέου ηλεκτρικού SUV, μιας και το θερμικό μοτεράκι θα αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού του μοντέλου, όπως συμβαίνει και με άλλα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κυκλοφορούν στα Μέσα της Κίνας, το μοτεράκι που θα εκτελεί χρέη γεννήτριας στο νέο Baojun Yep θα είναι ένα μονοκύλινδρο βενζίνης με ισχύ 14 ίππων που θα εμπλέκεται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Baojun Yep 2023 4

Από πλευράς διαστάσεων, το Baojun Yep είναι ένα πραγματικά compact SUV. Το μήκος του φτάνει τα 3,38 μέτρα, το πλάτος τα 1,69 μέτρα και το ύψος τα 1,72 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,11 μέτρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται ουσιαστικά για ένα 2θέσιο αυτοκίνητο, μιας και οι πίσω θέσεις προορίζονται μάλλον για παιδιά ή κατοικίδια. Το βάρος του είναι μόλις 1.006 κιλά.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του, το νέο Baojun Yep έχει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα που αποδίδει 68 ίππους και 140 Nm. Πρόκειται για έναν σύγχρονο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη που κατασκευάζει η Shuanglin και σύμφωνα με τον κατασκευαστή επιτρέπει τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα.

Baojun Yep 2023 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε ένα πακέτο μπαταριών τεχνολογίας LFP χωρητικότητας 26,7 kWh και η εμβέλεια που χαρίζει στο μικρό SUV ξεπερνά τα 300 χλμ. (303 χλμ.). Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ήδη ότι δουλεύει πάνω σε μία τετρακίνητη έκδοση, με την προσθήκη ενός ακόμα ηλεκτρομοτέρ στον εμπρός άξονα και συνολική ισχύ 101 ίππους.

Το νέο Baojun Yep έκανε το επίσημο εμπορικό του ντεμπούτο τον Ιούνιο και αργότερα μέσα στη χρονιά, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της και η 5θυρη έκδοση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ