Νεαρός βγήκε να πάει ταξίδι στην εθνική με... ηλεκτρικό πατίνι -Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Πατίνι

Αποσβολωμένοι έμειναν οι άνδρες της γαλλικής αστυνομίας όταν εντόπισαν έναν νεαρό να κινείται με το ηλεκτρικό πατίνι του σε αυτοκινητόδρομο.

Φιλικά προς το περιβάλλον, με χαμηλό κόστος χρήσης και μεγάλη ευελιξία κατά τις μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού. Πρόκειται για μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών πατινιών που γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Στον αντίποδα, η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών υπόκειται και σε κάποιους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν ως στόχο να προστατέψουν τους αναβάτες από την κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τα ηλεκτρικά πατίνια δεν μπορούν να κινούνται σε λεωφόρους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, μιας και ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μία μεγάλη μερίδα χρηστών ηλεκτρικών πατινιών οι οποίοι αγνοούν επιδεικτικά τους όποιους κανόνες και κινούνται σε μέρη όπου ισχύουν απαγορεύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας 20χρονος από τη Γαλλία ο οποίος στις 18 Οκτωβρίου αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα… υπεραστικό ταξίδι 76 χιλιομέτρων πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού πατινιού.

ηλεκτρικό πατίνι αυτοκινητόδρομο

Ειδικότερα, ο νεαρός ξεκίνησε από την πόλη Τουλούζη με κατεύθυνση την παραποτάμια πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας Αλμπί. Η φιλόδοξη προσπάθειά του, ωστόσο, δεν είχε ευτυχές τέλος. Αφού διένυσε περί τα 20 χλμ., ο άνδρας εντοπίστηκε στον αυτοκινητόδρομο A68 από τους άνδρες της γαλλικής αστυνομίας, οι οποίοι τον σταμάτησαν, «φιλοδωρώντας» τον με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω εγχείρημα του 20χρονου εξέπληξε τους βεβαιούντες την παραβάση, ειδικά όταν ο νεαρός τους είχε γνωστοποιήσει ότι είχε κάνει και μία… άτυπη προετοιμασία ταξιδιού, σχεδιάζοντας ακόμα και το πού θα φόρτιζε το πατίνι του.

Οι αστυνομικές αρχές θέλησαν να μοιραστούν το εν λόγω περιστατικό με τους πολίτες, μέσω μίας… χιουμοριστικής δημοσίευσης στο facebook στην οποία αναφερόταν ότι για τη «σύλληψη» του νεαρού ούτε που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν την Alpine A110 που έχουν στην υπηρεσία τους.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι την επόμενη φορά ο νεαρός θα ενεργοποιήσει… το GPS στο κινητό του, χωρίς να παραβλέψει να επιλέξει τη ρύθμιση «χωρίς διόδια», ώστε να μην βρεθεί πάλι σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ