Αυτή είναι η νέα συσκευή αλκοτέστ που αλλάζει τα δεδομένα

Alcotest Blue

Μια νέα συσκευή που μετρά τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα των οδηγών «έπιασε» δουλειά στην Πολωνία με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών.

Οι νόμοι περί οδήγησης και κατανάλωσης αλκοόλ γίνονται ευτυχώς ολοένα και πιο αυστηροί τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ευρώπη με στόχο να αντιμετωπιστεί μια από τις πλέον επικίνδυνες συνήθειες μερίδας οδηγών, εκείνη της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στην αποτελεσματικότερη διενέργεια των ελέγχων αλκοτέστ συμβάλλει αποφασιστικά και η πρόοδος της τεχνολογίας με νέες συσκευές να κάνουν την εμφάνισή τους, η οποίες προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα των μετρήσεων πραγματοποιούν.

Alcotest Blue
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πολωνία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα αναφορικά με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνευματωδών. Για να αντιμετωπίσει το αντικοινωνικό φαινόμενο ακόμη πιο αποτελεσματικά, η αστυνομία της χώρας ξεκίνησε να εφοδιάζεται με μια νέα συσκευή μέτρησης αλκοόλ, την οποία τα τοπικά μέσα ονομάζουν «Μπλε Κουτί».

Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα η συσκευή που ονομάζεται AWAT Breathalyzer A2.0/04. Ο λόγος που την κάνει να ξεχωρίζει από εκείνες που χρησιμοποιούνται ήδη από τις αστυνομικές αρχές είναι ότι τα αποτελέσματα συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα του οδηγού δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από το εξεταζόμενο, παρά το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση η ανάλυση πραγματοποιείται στον εκπνεόμενο αέρα. Έτσι γίνεται περιττή η ανάλυση αίματος για να εντοπιστούν τα ακριβή επίπεδα αλκοόλης στο αίμα και ο μεθυσμένος οδηγός μπορεί να τιμωρηθεί για την πράξη του επί τόπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εν λόγω φορητή συσκευή, η οποία έχει σημαντικά μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, χρησιμοποιείται και από άλλους οργανισμούς, όπως είναι για παράδειγμα τα κέντρα αποτοξίνωσης ατόμων εξαρτημένων από το αλκοόλ.

Το κόστος της κάθε συσκευής αλκοτέστ ανέρχεται στην Πολωνία στα 3.600 ευρώ και τα πρώτα μηχανήματα δόθηκαν στις αστυνομικές αρχές μέσω κυβερνητικής χρηματοδότησης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ