Νέα Skoda Enyaq Laurin & Klement με περισσότερη δύναμη και μεγάλη αυτονομία

Skoda Enyaq L&K

Η Skoda παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις Laurin & Klement των Enyaq και Enyaq Coupe, που εκτός των άλλων προσφέρουν αρκετή ισχύ και μεγάλη αυτονομία.

Όπως συμβαίνει και με τις αντίστοιχες εκδόσεις μοντέλων της Skoda του παρελθόντος, έτσι και στις νέες η ονομασία προέρχεται από τους ιδρυτές της μάρκας, τον Vaclan Laurin και τον Vaclav Klement.

Ξεκινώντας με τις τεχνικές αναβαθμίσεις τα νέα Skoda Enyaq L&K 85 ντεμπουτάρουν έναν νέο συνδυασμό μπαταρία και ηλεκτροκινητήρα. Η ισχύς είναι 285 ίπποι, καθιστώντας έτσι την έκδοση ως της ισχυρότερη του Enyaq και τη δεύτερη ισχυρότερη του Enyaq Coupe, προσφέροντας γρήγορες επιδόσεις.

Ειδικότερα, στην πισωκίνητη έκδοσή του το νέο Skoda Enyaq L&K 85 απαιτεί για το 0-100 χλμ./ώρα μόνο 6,7 δευτερόλεπτα και στην τετρακίνητη, 6,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Enyaq

Το πιο σημαντικό ωστόσο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι παρά την άφθονη ισχύ και τις γρήγορες επιδόσεις, η αυτονομία κίνησης με μια φόρτισης είναι διευρυμένη και ανέρχεται στα 570 χιλιόμετρα (κατά WLTP) για το πισωκίνητο μοντέλο ή στα 550 χιλιόμετρα για το τετρακίνητο.

Επιπλέον αυτού, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% της χωρητικότητάς της σε κάτω από 30 λεπτά.

Skoda Enyaq
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα Skoda Enyaq και Enyaq Coupe L&K είναι τα πρώτα μοντέλα της Skoda που θα φέρουν το νέο software ME4, επιτρέποντάς τους έτσι να προσφέρουν μια σειρά από νέες λειτουργίες όπως είναι η προθέρμανση της μπαταρίας για βέλτιστη φόρτιση, που μπορεί να επιλεγεί χειροκίνητα ή αυτόματα.

Επίσης, υπάρχει ένα νέο μενού για το σύστημα πολυμέσων, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το head-up display, που είναι γρηγορότερο στη χρήση, πιο εύχρηστο και με εντελώς νέα γραφικά και χρώματα. Νέοι είναι και οι χάρτες πλοήγησης, ενώ το μενού για το σύστημα κλιματισμού έχει απλοποιηθεί. Αλλαγμένα γραφικά υπάρχουν και για την κατάσταση της μπαταρίας και τη φόρτιση του αυτοκινήτου.

Skoda Enyaq

Ειδικά για την έκδοση Laurin & Klement, στάνταρ έρχεται το δερμάτινο σαλόνι (σε μπεζ ή μαύρο χρώμα), τα εμπρός καθίσματα είναι αεριζόμενα και με λειτουργία μασάζ, ενώ τα πεντάλ φέρουν αλουμίνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εξωτερικό, η νέα έκδοση ξεχωρίζει από το ειδικό και μοναδικό της χρώμα Platinum Grey που συναντούμε στους προφυλακτήρες, τα καπάκια των καθρεπτών και τον πίσω διαχύτη. Χρώμιο υπάρχει στις ράγες οροφής, τα πλαίσια των παραθύρων και την εντυπωσιακή γρίλια της μάσκας, που φωτίζεται από 131 ειδικούς LED λαμπτήρες.

Ο στάνταρ εξοπλισμός του Enyaq L&K ολοκληρώνεται με τη στάνταρ παρουσία LED matrix φώτων, φιμέ πίσω τζαμιών, αλλά και ειδικών για την έκδοση ζαντών αλουμινίου 20 ή 21 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ