Νέα μάστιγα: Κλέβουν φορτιστές αυτοκινήτων – Δείτε βίντεο

klopes fortistwn autokinitwn

Μεγάλες είναι οι διαστάσεις που παίρνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το φαινόμενο της κλοπής των χάλκινων καλωδίων από τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η αύξηση του αριθμού σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συμβάλει στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης, αλλά ταυτόχρονα «ανοίγει» και την όρεξη πολλών ληστών, οι οποίοι δεν διστάζουν να τους ξεχαρβαλώσουν, ώστε να αποσπάσουν τα πολύτιμα χάλκινα καλώδιά τους.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός σχετικών περιστατικών έχει ήδη θορυβήσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα μάστιγα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον τρόπο δράσης των ληστών που βάζουν στο στόχαστρο τους φορτιστές, κατέγραψε καρέ – καρέ το σύστημα βιντεοεπιτήρησης στον προαύλιο χώρο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “One Generation”, στη γειτονιά Βαν Νάις του Λος Άντζελες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, και με «όπλο» τους κάποια κοπτικά εργαλεία, προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στους επιτοίχιους φορτιστές (wallbox) που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης, αποσπώντας τα πολύτιμα καλώδια τους. 

Νέα μάστιγα: Κλέβουν φορτιστές αυτοκινήτων – Δείτε βίντεο

Στο στόχαστρο της σπείρας βρέθηκαν οι 38 εκ των συνολικά 40 φορτιστών, όπως επιβεβαίωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της “One Generation”, Jenna Hauss, μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 11 Los Angeles.

Εμφανώς αγανακτισμένη η γυναίκα, γνωστοποίησε ότι οι συνολικές ζημιές ανήλθαν σε 18.000 δολάρια, ενώ αποδοκίμασε τους ληστές για το γεγονός ότι «χτύπησαν» τις εγκαταστάσεις ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού όπου διαμένουν και λαμβάνουν φροντίδα πάνω από 8.000 άτομα τον χρόνο.

Σημειώνεται ότι οι ληστές, αφού αποσπάσουν τα χάλκινα καλώδια των φορτιστών, τα πουλούν σε εμπόρους παλαιών μετάλλων, επωφελούμενοι από τις υψηλές τιμές του χαλκού που φτάνουν έως και τα 10 δολάρια το κιλό (9,5 ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο κλοπής των καλωδίων στην περιοχή έχει προκαλέσει την ενεργοποίηση του αστυνομικού τμήμα του Λος Άντζελες που επιχειρεί να βάλει τέλος στη θρασύδειλη δράση των σπειρών.

Τα εν λόγω περιστατικά, φυσικά, δεν περνούν απαρατήρητα και από τους φίλους της ηλεκτροκίνησης επί ελληνικού εδάφους, και δη τις εταιρείες που έχουν εγκαταστήσει (ή ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν) φορτιστές στους προαύλιους χώρους τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ