Έρχεται η νέα γέφυρα που θα ενώσει την Ελλάδα με την Τουρκία -Πού θα κατασκευαστεί

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Μια δεύτερη συνοριακή οδική γέφυρα θα κατασκευαστεί στον Έβρο ώστε να καταστούν ευκολότερες οι μετακινήσεις και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών.

Μία ακόμα οδική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια, μέσω της κατασκευής μίας δεύτερης γέφυρας στον Έβρο.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας την Τετάρτη 13 Μαρτίου στο «2ο East Macedonia & Thrace Forum», στην Αλεξανδρούπολη, επισήμανε ότι το υπουργείο «υλοποιεί συμφωνία με την Τουρκία για την κατασκευή δεύτερης συνοριακής οδικής γέφυρας, στο πέρασμα Κήποι - Ύψαλα, με στόχο την εξυπηρέτηση της αυξανόμενης ζήτησης εμπορικής κυκλοφορίας και της ανάγκης ενίσχυσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων στη διασυνοριακή περιοχή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, το περασμένο έτος, η κατασκευή της νέας γέφυρας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η γέφυρα βρίσκεται σε φάση μελετών, ενώ είχε βρεθεί στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τον Δεκέμβριο του 2023 στην Αθήνα.

Η νέα γέφυρα θα είναι καλωδιωτή "extradose", τριών ανοιγμάτων, με το μήκος της να ανέρχεται σε 811 μέτρα, από τα οποία 344 μ. βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας. Θα έχει δύο 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο.

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς εξυπηρετεί λειτουργικά τη διασύνδεση Ελλάδας και Τουρκίας με τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV (Βερολίνο-Σόφια-Θεσσαλονίκη), τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας μέσω της Εγνατίας Οδού με τον Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου Χ και τις βαλκανικές χώρες, με άμεσα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής άνεσης, συμβάλλει στην εθνική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας.

Εποπτεύουσα Αρχή είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. η οποία έχει αναθέσει στις εταιρείες Egis και Μαυράκης την ωρίμανση του έργου. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο άρθρο είναι της εταιρείας Egis.

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ