Νέα έκδοση Tesla Model 3 με 650 χλμ. αυτονομία

Νέο Tesla Model 3 με αυτονομία έως 650 χιλιόμετρα 2023

Λαμβάνοντας υπόψη και τους επαγγελματίες, η Tesla προχωρά στην παρουσίαση νέας έκδοσης για το Model 3 με την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αυτονομία στη γκάμα.

Η Tesla συνεχίζει με την επιθετική πολιτική της αναφορικά με την πτώση των τιμών στα μοντέλα της προσθέτοντας στη γκάμα τους και νέες εκδόσεις που έρχονται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο της πωλήσεις της αμερικάνικης εταιρείας και επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Για το δεύτερο best seller μοντέλο της στην Ευρώπη, το Model 3, η Tesla ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας έκδοσης, η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή αυτονομία στη γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικού σεντάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανακοινώθηκε και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Tesla, η νέα έκδοση του Model 3 θα ονομάζεται Long Range Rear-Wheel Drive και για να προσφέρει αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 634 χιλιόμετρα με μία φόρτιση θα αξιοποιεί την μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου των Αμερικάνων των 84 kWh.

Σε σχέση με την έκδοση με τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και τη συγκεκριμένη συστοιχία μπαταριών, η νέα πισωκίνητη έκδοση του Model 3 παρουσιάζει αυξημένη αυτονομία κατά 32 χιλιόμετρα.

Η Tesla αναφέρει πως η νέα έκδοση απευθύνεται και είναι διαθέσιμη σε εταιρείες (B2B) και επαγγελματίες που χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία στην καθημερινότητά τους και προς το παρόν τουλάχιστον δεν θα είναι διαθέσιμη σε ιδιώτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από την αυτονομία που πλησιάζει τα 650 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP, η Tesla δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τις επιδόσεις που θα προσφέρει ο συνδυασμός της μεγάλης μπαταρίας με τον μονό κινητήρα που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς του Model 3.

Στην έκδοση με την μικρότερη μπαταρία το πισωκίνητο μοντέλο των Αμερικάνων χρειάζεται 6,1 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα και η τελική του φτάνει στα 225 χλμ./ώρα. Στη Μ. Βρετανία, η τιμή της Long Range Rear-Wheel Drive ξεκινά από τα 53.245 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά οι όποιες επιδοτήσεις, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ