Μπλόκο στους νέους οδηγούς -Ποια αυτοκίνητα δεν επιτρέπεται να οδηγούν

νέος οδηγός

Σφίγγει ο κλοιός για τους νέους οδηγούς, με τη Ρουμανία να είναι έτοιμη να νομοθετήσει απαγόρευση οδήγησης γρήγορων αυτοκινήτων.

Μόνο λίγοι δεν είναι οι νέοι οδηγοί που έχουν άγνοια κινδύνου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την υπερκτιμήση των ικανοτήτων τους, δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Το μεγάλο ποσοστό εμπλοκής των νεαρής ηλικίας οδηγών σε δυσάρεστα οδικά συμβάντα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τη Ρουμανία, η οποία αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών δεν πρέπει να «εξοπλίζεται» με γρήγορα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερουσία της χώρας ενέκρινε μια αλλαγή στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία αναφέρει ότι όσοι έχουν δίπλωμα οδήγησης για διάστημα μικρότερο του ενός έτους και αυτοί που είναι κάτω από 21 ετών δεν θα μπορούν να οδηγούν αυτοκίνητα με ιπποδύναμη άνω των 100 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέος οδηγός

Η συγκεκριμένη διάταξη πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, και εφόσον λάβει το «πράσινο φως» και δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ρουμανικής κυβερνήσεως τότε οι νέοι οδηγοί δεν θα μπορούν να κάθονται πίσω από το τιμόνι αυτοκινήτων με κινητήρες ισχύος άνω των 100 ίππων.

Σημειώνεται ότι οι άπειροι οδηγοί έχουν μπει στο στόχαστρο και της Κομισιόν η οποία έχει ζητήσει να εφαμρόζεται μια δοκιμαστική περίοδο τουλάχιστον δύο ετών, κατά τα οποία θα υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς συγκριτικά με τους υπόλοιπους οδηγούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η επιτροπή έχει ζητήσει αυστηρότερα όρια αλκοόλ και πιο «σκληρές» ποινές για επικίνδυνη οδήγηση.

νέος οδηγός
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου των νέων. Ανά 100.000 κατοίκους, οι άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα είναι τρεις φορές περισσότεροι, συγκριτικά με όσους έχουν ηλικία 25 έως και 65 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΕ, μερικοί από τους λόγους που οι νέοι χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους είναι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους, ο πιο αργός εντοπισμός των κινδύνων συγκριτικά με τους πιο έμπειρους οδηγούς, αλλά και ο μη επαρκής έλεγχος που έχουν στο όχημά τους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ