Μπλόκο στην Εθνική Οδό -Σε ποια αυτοκίνητα «ξηλώνουν» πινακίδες

ΛΕΑ Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας

Ισχυρή αστυνόμευση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Εθνική Οδό, με την Τροχαία να βάζει στο στόχαστρο όσους παρεμποδίζουν το έργο των οχημάτων επείγουσας ανάγκης.

Συνεχίζονται τα κακώς κείμενα στους δρόμους της χώρας, με πολλούς πολίτες να υιοθετούν μια ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Μία από τις αντικοινωνικές πρακτικές που συνεχίζουν να βασιλεύουν στο οδικό δίκτυο της χώρας είναι η παραβίαση της ΛΕΑ, δηλαδή της λωρίδας που σώζει ζωές.

Έντονα το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε και κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου αρκετοί οδηγοί θεώρησαν «σοφό» να αποφύγουν τις καθυστερήσεις, κάνοντας χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως, ωστόσο, μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του carandmotor.gr, η πρακτική των οδηγών δεν έμεινε ατιμώρητη, με την Τροχαία να στήνει μπλόκα και να τους θέτει προ των ευθυνών τους.

ΛΕΑ Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας

Ένα τέτοιο μπλόκο υπήρχε στο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, με τους άνδρες της Τροχαίας να σταματούν όσους έκαναν κατάληψη της λωρίδας όπου ενδέχεται να χρειαστεί ένα ασθενοφόρο για τη μετάβασή του σε σημείο όπου έχει σημειωθεί τροχαίο ατύχημα και κάποιοι συνάνθρωποί μας χρήζουν βοήθειας.

Μια μεγάλη μερίδα οδηγών, μάλιστα, θεωρεί ότι θα ξεγλιστρήσει από τα δίκτυα της Τροχαίας, επιστρατεύοντας ένα «φθηνό» κόλπο. Ανάβουν το αλάρμ, υποδυόμενοι ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, πρακτική, ωστόσο, που δεν αποδίδει.

Η κατάπτυστη συνήθεια παραβιάση της ΛΕΑ συνεχίζει να απασχολεί έντονα την Τροχαία, μιας και μια μεγάλη μερίδα οδηγών εξακολουθεί να υποπίπτει σε αυτό το αντικοινωνικό ολίσθημα, παρά την εφαρμογή του νέου νόμου 5039/2023 που -μεταξύ άλλων- έφερε την τροποποίηση του Άρθρου 290 «Επικίνδυνη Οδήγηση» του Ποινικού Κώδικα, προβλέποντας φυλάκιση για όσους προκάλεσαν κίνδυνο για άνθρωπο λόγω της κυκλοφορίας τους στη ΛΕΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάποιο τροχαίο ατύχημα προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι κινούνται στην εν λόγω λωρίδα, καθώς σύμφωνα με τον ΚΟΚ, οι παραβάτες χάνουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας για 60 ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ