Μπαίνουν ανάποδα στην Αττική Οδό για να γλιτώσουν τα διόδια

έλλειψη e-pass

Έναν νέο επικίνδυνο και παράνομο τρόπο έχουν βρει οδηγοί αυτοκινήτων αλλά και μοτοσικλετών, για να γλιτώνουν το αντίτιμο των διοδίων στην Αττική Οδό.

Τα περιστατικά μη καταβολής διοδίων αποτελούν πλέον ένα συχνό φαινόμενο και στην Αττική Οδό, με πολλούς οδηγούς να προσπαθούν να αποφύγουν παράνομα να πληρώσουν το αντίτιμο, επιλέγοντας λύσεις που είναι άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια όλων όσων κινούνται στον αυτοκινητόδρομο.

Συγκεκριμένα, οδηγοί αυτοκινήτων και αναβάτες δικύκλων παρατηρείται όλο και πιο συχνά να επιλέγουν να μπουν στον αυτοκινητοδρόμο όχι από τις "κανονικές" εισόδους με τα διόδια, αλλά αντίθετα να χρησιμοποιούν ανάποδα τις εξόδους, ώστε να μην πληρώσουν το σχετικό αντίτιμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το carandmotor.gr έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας αντίστοιχων περιστατικών στην έξοδο 7 (Λεωφ. Δημοκρατίας) της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς αεροδρόμιο αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατη μάλιστα περίπτωση να συμβαίνει σήμερα το πρωί στις 08:30.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα εν λόγω περιστατικά καταγράφονται από τις πολυάριθμες κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου και ότι σύντομα θα υπάρξει κάποιου είδους μέριμνα ώστε να σταματήσει το πολύ επικίνδυνο αυτό φαινόμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στη μη πληρωμή των διοδίων, όπως αναγράφεται στην παράγραφο 10 του άρθρου 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων χωρίς καταβολή διοδίων σε δρόμο που προβλέπεται η καταβολή τους. Στην περίπτωση που ένας οδηγός πιαστεί να οδηγεί χωρίς να έχει καταβάλλει το αντίτιμο, επιβαρύνεται με διοικητικό πρόστιμο της τάξης των 200 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΟΚ, παράνομη είναι φυσικά και η κυκλοφορία σε οδόστρωμα με φορά αντίθετη προς την επιτρεπόμενη κυκλοφορία με το διοικητικό πρόστιμο να φτάνει και σε αυτή την περίπτωση στα 200 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ