Γιατί στα μοντέλα της Opel μπορείς να αναπνέεις ελεύθερα -Τι αλλάζει στα air condition

Opel Astra Air Condition

Ένα προηγμένο σύστημα φίλτρανσης εισάγει η Opel στη νέα γενιά του Astra, προσθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμα στοιχείο άνεσης στον θάλαμο επιβατών του μικρομεσαίου best seller.

Έναν ακόμα λόγο για βρεθεί κανείς στο εσωτερικό του νέου Opel Astra προσφέρει η γερμανική φίρμα, αναβαθμίζοντας τις προδιαγραφές του συστήματος κλιματισμού.

Ως γνωστόν το σύστημα κλιματισμού ενός αυτοκινήτου αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο άνεσης, διατηρώντας στα επιθυμητά επίπεδα τόσο τη θερμοκρασία στο θάλαμο των επιβατών όσο και την ποιότητα του αέρα σε αυτόν.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί κατασκευαστές εξαντλούν τα περιθώρια αναβάθμισης του συστήματος κλιματισμού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία τόσο του οδηγού όσο και των επιβατών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Astra

Στην προκειμένη περίπτωση, η αναβάθμιση του συστήματος κλιματισμού αφορά την Opel και ειδικότερα το νέο Astra, το οποίο εφοδιάζεται με το «Intelli-Air» ή αν προτιμάτε ένα σύστημα το οποίο εποπτεύει σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό, διαθέτοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα στοιχεία φίλτρανσης ώστε να διασφαλίσει ότι θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Το νέο σύστημα κλιματισμού του Opel Astra αν εντοπίσει ότι ο εξωτερικός αέρας είναι μολυσμένος τότε αυτομάτως ενεργοποιεί τη λειτουργία ανακύκλωσης ώστε να διατηρήσει μακριά από τον θάλαμο επιβατών τους ρύπους.

Η διαδικασία αυτή αντιστρέφεται, αν και εφόσον η ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου υποβαθμιστεί.

Ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και εκείνοι τη διαβάθμιση της ποιότητας του εσωτερικού, μέσα από τις αντίστοιχες ενδείξεις της κεντρικά τοποθετημένης ψηφιακής οθόνης και μέσω ενός γραφικού που βασίζεται στον Διεθνή Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Astra

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της φίλτρανσης, αυτή διασφαλίζεται με δύο φίλτρα. Εκείνο των μικροσωματιδίων και αυτό του ενεργού άνθρακα. O συνδυασμός των δύο φίλτρων διασφαλίζει ότι θα συγκρατούνται ξένα σώματα, όπως η γύρη, αλλά και οι δυσάρεστες οσμές.

Μάλιστα το νέο σύστημα φίλτρανσης δεν συγκρατεί υγρασία, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά και το φαινόμενο της παγοποίησης σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, παρά την υψηλή απόδοσή του, το ποσοστό της διαπερατότητάς του είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθιστώντας ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τον αερισμό της καμπίνας επιβατών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ