Μισό εκατομμύριο ευρώ για το Ford Focus WRC του Colin McRae

Colin McRae Ford Focus WRC 2001

Το αυτοκίνητο με το οποίο ο αλησμόνητος θρύλος του WRC Colin McRae κέρδισε την πρώτη του νίκη το 2001, και μάλιστα στο Ράλλυ Ακρόπολις, έπιασε σε πρόσφατη δημοπρασία την τελική τιμή των 503 χιλιάδων Ευρώ.

Ο Colin McRae υπήρξε ένας από τους πιο φαντασμαγορικούς οδηγούς της ιστορίας των Ράλλυ, και η σχέση του ειδικά με τη χώρα μας υπήρξε θρυλική, καθώς με τις πέντε του νίκες στην Ελλάδα είναι ο πλέον πολυνίκης οδηγός του Ράλλυ Ακρόπολις. Μία από αυτές, το 2001, την πέτυχε με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο πλέον βρήκε τη θέση του ως ένα από τα πολυτιμότερα συλλεκτικά αγωνιστικά αυτοκίνητα του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ήταν μία από τις 25 νίκες του Σκοτσέζου στο παγκόσμιο στερέωμα. Παρότι ποτέ δεν έγινε πρωταθλητής με τη Ford M-Sport, και έμεινε μόνο με τον τίτλο του 1995 που είχε κατακτήσει με τη Subaru, η παρουσία του στις Ειδικές Διαδρομές του πλανήτη με το Focus WRC υπήρξε εμβληματική για το σπορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο εμβληματική που το Focus αυτό πουλήθηκε πρόσφατα σε τιμή 503.000 €, σε δημοπρασία που διοργάνωσε στο μουσείο της RAF στο Λονδίνο ο οίκος Silverstone Auctions. Το ίδιο αυτοκίνητο είχε βγει σε δημοπρασία πριν από τέσσερα χρόνια, το 2018, με τη μισή αρχική τιμή από αυτή που πουλήθηκε τώρα - αλλά τότε δεν είχε βρεθεί αγοραστής.

Η πώλησή του φέτος δείχνει πόσο πολύ γιγαντώνεται με τα χρόνια ο μύθος του Colin. Ακόμα και η φόρμα που φορούσε οδηγώντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με τα χρώματα της Ford και της Martini, πουλήθηκε στο ασύλληπτο ποσό των 19.677 Ευρώ. Πέρσι, εξάλλου, είχε πουληθεί -και πάλι σε δημοπρασία- ένα από τα Subaru impreza WRC του Σκοτσέζου, έναντι 427,772 €.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο του συγκεκριμένου Focus WRC είναι ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που ο Colin είχε διαλύσει στο βρετανικό Ράλλυ RAC του 2001, στο ατύχημά του στην ΕΔ Rhonda που του κόστισε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς. Η M-Sport το επισκεύασε, κι έτσι τώρα αυτό είναι ένα από τα πιο ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί ποτέ, έχοντας στην πορεία καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό.

Την ίδια μέρα με το Focus WRC του 2001, η Silverstone Auctions δημοπράτησε και δύο ακόμη θρυλικά rallycars. Το ένα ήταν το Audi Sport Quattro S1 E2 που οδηγούσε ο Hannu Mikkola το 1985, και έφτασε σε τιμή πώλησης 347.585 €, και το άλλο ένα Rover Metro 6R4 του 1988 που πωλήθηκε έναντι 233.936 Ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ