Μια ολοκαίνουργια Bugatti βρέθηκε στο κουτί της

Bugatti Type 52

Ένα εύρημα που φέρει την υπογραφή της Bugatti είναι από μόνο του είδηση, πόσο μάλλον όταν αυτό έχει παραμείνει ανέγγιχτο στο κουτί του.

Ανέκαθεν η Bugatti αποτελούσε το ιερό δισκοπότηρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και ο ευσεβής πόθος των εραστών της αυτοκίνησης.

Κάθε μοντέλο της γαλλικής φίρμας αποτελεί και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης και μια αφορμή για να ανατρέξει κανείς στο ένδοξο παρελθόν της.

Αυτή τη φορά, βέβαια, την αφορμή τη δίνει ένα τετράτροχο το οποίο βρέθηκε μετά από χρόνια ανέγγιχτο στο κουτί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την Bugatti Type 52, η αρχική έκδοση της οποίας πέρασε στην παραγωγή το 1927 και παρέμεινε στην γκάμα της γαλλικής φίρμας έως και το 1936.

Μολονότι η Bugatti Type 52 έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν απευθυνόταν σε ενήλικες αλλά σε παιδιά, καθώς αποτελούσε ένα υπό κλίμακα τετράτροχο.

Σε αυτά τα εννέα χρόνια παράχθηκαν περίπου 500 αντίτυπα του αυτοκινήτου, με το πρώτο να πηγαίνει στο γιο του ιδρυτή της γαλλικής φίρμας Ettore Bugatti.

H Type 52 διέθετε έναν ηλεκτροκινητήρα που της επέτρεπε να αναπτύξει την ταχύτητα των 20 χλμ./ώρα και με μπαταρίες που εξασφάλιζαν αυτονομία 25 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν, μία από τις Bugatti Type 52 είχε βγει στο σφυρί, αλλάζοντας χέρια έναντι του ποσού των 99.000 δολαρίων.

Η εικονιζόμενη Bugatti Type 52 αποτελεί ουσιαστικά μία από τις 500 που παράχθηκαν από την «The Litle Car Company» με την άδεια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα τα αντίτυπα δεν ξεπέρασαν τα 500, εκ των οποίων ένα έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα στο κουτί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την κόκκινη Type 52, η οποία πωλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έναντι 16.250 δολαριών. Παιχνίδι μεν, ακριβό δε, καθώς πέρα από κάθε αμφιβολία το δημιούργημα της Litle Car Company θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αξία όσο τα χρόνια περνούν και παραμένει στην αρχική… συσκευασία της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ