Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι πρώτοι συρμοί μπήκαν στις ράγες -Νέο αποκαλυπτικό video από τους σταθμούς

Μετρό Θεσσαλονίκης

Ένα μικρής διάρκειας video από το τμήμα που συνδέει τον σταθμό Αγίας Σοφίας με τον σταθμό της Πλατείας Δημοκρατίας αποκαλύπτει την πρόοδο των εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Στην τελική φάση περνούν οι εργασίες κατασκευής το Μετρό της Θεσσαλονίκης με τους πρώτους συρμούς να βρίσκονται ήδη στις ράγες και να πραγματοποιούν δοκιμαστικά δρομολόγια.

Την πρόοδο των εργασιών αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, δημοσιεύοντας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το video από το εσωτερικό ενός συρμού ο οποίος διανύει την απόσταση που χωρίζει τον σταθμό Αγίας Σοφίας από τον σταθμό της Πλατείας Δημοκρατίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό, η ταχύτητα κίνησης του συγκεκριμένου συρμού ήταν μόλις 15 χλμ./ώρα και το δοκιμαστικό δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε παρουσία και όχι πλήρως αυτόνομα, όπως θα συμβαίνει ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Πάντως σε άλλα τμήματα του Μετρό Θεσσαλονίκης κινούνται ήδη οι αυτόνομοι συρμοί, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής θα αναπτύσσουν ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 80 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Νίκος Ταχιάος επιβεβαίωσε ότι πριν το τέλος του έτους η κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει ολοκληρωθεί και πως η έναρξη της λειτουργίας της θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2024.

Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει στo video, ο σταθμός στην Eλ. Βενιζέλου βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο κατασκευαστικό στάδιο σε αντίθεση με εκείνον της Πλατείας Δημοκρατίας που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έχουν ήδη εγκατασταθεί οι πόρτες στις αποβάθρες.   

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ