Πόσο στοιχίζει η νέα Mercedes EQS στην Ελλάδα; (τιμές)

Mercedes EQS

Με απόδοση έως 523 ίππους, το νέο μεγάλο υπερπολυτελές μοντέλο της Mercedes λανσάρεται στην ελληνική αγορά. Δείτε πόσο κοστίζει η νέα EQS.

Η Mercedes EQS βασίζεται πάνω στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας για τα μεγάλα της μοντέλα. Πάνω σε αυτό το δάπεδο θα βασιστούν επίσης το σεντάν EQE, αλλά και τα ηλεκτρικά SUVπου θα προκύψουν από την EQE και την EQS. Στο εσωτερικό της, θα είναι το μοντέλο της Mercedes που θα λανσάρει το περίφημο εσωτερικό MBUX Hyperscreen, με βάση το οποίο όλο σχεδόν το ταμπλό θα είναι μια hi-tech οθόνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά της στοιχεία, η EQS λανσάρεται σε δύο εκδόσεις, την EQS 450+ και την EQS 580 4MATIC+ με ισχύ 333 και 523 ίππων αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσει μία ακόμα πιο ισχυρή έκδοση επιδόσεων (η ισχυρότερη έκδοση έχει 0-100 σε 4,3 δλ.). Η μέγιστη ροπή θα είναι 568 Nm (στην EQS 450+) και 855 Nm (στην EQS 580 4MATIC+), που θα προσφέρει αυτονομία έως 770 χιλιόμετρα, ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Η μέγιστη ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ/ώρα.

Mercedes EQS

Όλα τα μοντέλα EQS διαθέτουν ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης (eATS) στον πίσω άξονα, ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC+ θα εξοπλίζονται με δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Επιπλέον, η EQS σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας γενιάς μπαταριών με σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα. Η μεγαλύτερη από τις δύο μπαταρίες είναι ισχύος 107,8 kWh, δηλαδή περίπου 26% ισχυρότερη από αυτήν της EQC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καινοτόμο λογισμικό διαχείρισης μπαταριών που αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Mercedes-Benzεπιτρέπει ενημερώσεις over-the-air (OTA), ώστε η διαχείριση ενέργειας της EQS να παραμένει πάντοτε ενημερωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της. Επίσης, η αναλογία κοβαλτίου έχει μειωθεί σε δέκα τοις εκατό και το βελτιστοποιημένο ενεργό υλικό αποτελείται από νικέλιο, κοβάλτιο και μαγγάνιο σε αναλογία 8: 1: 1. Αυτό προσφέρει σημαντικά υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και καλύτερη απόδοση φόρτισης. Φυσικά, είναι περιττό να τονίσουμε πως στον εξοπλισμό του ηλεκτρικού γερμανικού αυτοκινήτου περιλαμβάνονται όλες οι τεχνολογίες που διαθέτει η Mercedes στο οπλοστάσιό της.

Για την ελληνική αγορά, η τιμή της EQS 450+ τοποθετείται στα 141.750 ευρώ και της κορυφαίας EQS 580 4ΜΑΤΙC στα 163.250 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ