Mercedes-Benz: H νέα γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων

Mercedes EQA

Η Mercedes-Benz πρωταγωνιστεί και στην ηλεκτροκίνηση, με μοντέλα που ενσαρκώνουν κορυφαία τεχνολογία και καλύπτουν όλες τις ανάγκες και επιθυμίες.

Το μικρότερο μοντέλο της Mercedes-EQ, η EQA, διατηρεί την κλασική σιλουέτα της κατηγορίας των SUV και την εμπλουτίζει με εντυπωσιακές και λειτουργικές λεπτομέρειες που ευνοούν την αεροδυναμική και κατά συνέπεια την ηλεκτρική αυτονομία. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τη νέα “υπογραφή” των LED φώτων εμπρός και πίσω, και το μαύρο εμπρός πάνελ με το κάθετο αστέρι της Mercedes-Benz, είναι σίγουρο ότι ξεχωρίζει για το εξηλεκτρισμένο ποιόν της.

mercedes eqb
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοιες σχεδιαστικές λεπτομέρειες φέρει και η μεγαλύτερη και πρακτικότερη EQB, προσφέροντας παράλληλα και την δυνατότητα μεταφοράς έως επτά επιβατών ή την μεταφορά ακόμα περισσότερων αποσκευών.

Τόσο η EQA όσο και η EQB αποτελούν την καλύτερη υλοποίηση της σύγχρονης αντίληψης στις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις. Και τα δύο μοντέλα προσφέρονται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς, με τους ηλεκτροκινητήρες να παίρνουν ρεύμα από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 66,5 kWh που βρίσκεται κατά μήκος του πατώματος. Η αυτονομία που μπορεί να εξασφαλίσει στα ηλεκτρικά urban SUV της Mercedes-EQ είναι πάνω από 420 km σε όλες τις εκδόσεις, με την μέγιστη ισχύ φόρτισης να είναι τα 100 kW (10% - 80% σε μόλις 30 λεπτά).

mercedes eqb

Όλη αυτή η τεχνολογία ελέγχεται από το σύγχρονο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας των δύο compact SUV της Mercedes-EQ, που μεταξύ άλλων ενημερώνει και συμβουλεύει τον οδηγό μέσω του προηγμένου συστήματος πολυμέσων MBUX για την πιο γρήγορη και ταυτόχρονα πιο αποδοτική διαδρομή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes eqs

Η εμπειρία οδήγησης των EQA και EQB είναι φουτουριστική, τόσο σε αίσθηση όσο και σε εικόνα. Ο εξατομικευμένος EQ εξοπλισμός έχει δέσει αρμονικά με τις υπόλοιπες ανέσεις που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Mercedes-Benz, δημιουργώντας το πλήρως ψηφιακό και αγχολυτικό περιβάλλον μετακίνησης που αναζητά ο οδηγός των σύγχρονων αστικών κέντρων.

Το αποκορύφωμα της γκάμας μοντέλων της Mercedes-EQ έρχεται με την μορφή δύο ξεχωριστών ηλεκτρικών sport sedan, τις EQE και EQS. Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στη νέα μεγάλη πλατφόρμα για ηλεκτρικά (EVA2) της γερμανικής εταιρείας, με την σχεδίαση να παραπέμπει σε κουπέ δημιουργίες και να ευνοεί την αεροδυναμική απόδοση.

mercedes eqs
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες EQE και EQS αποτελούν το απαύγασμα της τεχνολογικής και μηχανολογικής αρτιότητας που έχει Mercedes-Benz στην ηλεκτροκίνηση, και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης και συμβίωσης. Το high-end ηλεκτρικό σύστημα κίνησης όλων των εκδόσεων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και πρωτόγνωρη αυτονομία που κυμαίνεται από 520 χλμ. μέχρι 784 χλμ, με την φόρτιση των μεγάλων πακέτων μπαταριών να είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία, καθώς υποστηρίζουν ταχυφόρτιση έως 207 kW.

Εντυπωσιακός είναι και ο εσωτερικός κόσμος των δύο γερμανικών ηλεκτρικών sport sedan, προσφέροντας μοναδική ευρυχωρία, κορυφαία ποιότητα και πρωτοποριακό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει και το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX Hyperscreen που καταλαμβάνει όλο το πλάτος του ταμπλό.

mercedes eqs

Οι κορυφαίες EQE και EQS συνδυάζονται με κίνηση στους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς και διατίθενται σε εκδόσεις με τον λογότυπο της AMG και ισχύ έως 658 ίππους, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο τα καλά όλων των “κόσμων” της Mercedes-Benz: την πολυτέλεια και την άνεση των E-Class και S-Class, τις επιδόσεις και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των Mercedes-AMG, και την αγχολυτική μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους των Mercedes-EQ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz μπορούν να αποκτηθούν με το νέο και πολύ συμφέρον πρόγραμμα Green Credit, που προβλέπει προνομιακό επιτόκιο 3,9%, προκαταβολή από 0%, καθώς και δωρεάν συμβόλαιο επέκτασης εγγύησης 2 ετών πέραν της 2ετούς εργοστασιακής για το αυτοκίνητο. Η εγγύηση της μπαταρίας φτάνει τα οκτώ χρόνια ή 160.000 χλμ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ