Αυτή τη μέρα δεν πρέπει να βγούμε από το σπίτι -Για ποιο λόγο

Κίνηση σε αυτοκινητόδρομο

Σε ένα άτυπο lockdown πρέπει να επιδοθούν εντός ολίγων ημερών όσοι είναι φίλοι της ταχύτητας και αδιαφορούν για τα όρια στους δρόμους.

Στη λίστα με τα βασικά «όπλα» των αστυνομικών αρχών συγκαταλέγονται οι φωτογραφικές κάμερες και τα ραντάρ ταχύτητας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό όσων κινούνται με το πόδι μονίμως στο γκάζι.

Η επιτήρηση των οδηγών με τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων γίνεται καθόλη τη διάρκεια του έτους, αλλά υπάρχει μια χώρα που πέρα από τους καθιερωμένες ελέγχους, σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο του έτους επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις της πυροδοτώντας έναν… μαραθώνιο ελέγχων για παραβιάσεις ορίων ταχύτητας.

κάμερες ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι η Γερμανία που διοργανώνει τον “Blitzermarathon” (στα ελληνικά «Μαραθώνιος καμερών ταχύτητας»), μια επιχείρηση που έχει πάρει διαστάσεις θεσμού. Όπως αναφέρουν γερμανικά Μέσα, και η ADAC, η μεγαλύτερη δηλαδή ένωση αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κατά το τρέχον έτος το Blitzermarathon θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-21 Απριλίου, ενώ το αποκορύφωμα θα είναι την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Η θύελλα ελέγχων θα ξεκινά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και θα διαρκεί με αμείωτη ένταση έως και τις βραδινές.

Φέτος, στο θεσμό αναμένεται να συμμετάσχει η συντριπτική πλειοψηφία των ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό ποια θα είναι αυτά ακριβώς.

Σημειώνεται ότι κάποια ομόσπονδα κρατίδια αναμένεται να μην δώσουν το «παρών» είτε επειδή δεν έχουν την απαιτούμενη δύναμη, είτε επειδή θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος θεσμός δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

κάμερες ταχύτητας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεγαλύτερο πληθυσμιακά, βέβαια, ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γερμανία, η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα λάβει σίγουρα μέρος στο Blitzermarathon, προκαλώντας «πονοκεφάλους» στους φίλους της γρήγορης οδήγησης, οι οποίοι από τις 15-21 Απριλίου καλό είναι να… μείνουν σπίτι τους, μιας και τα τα τεχνικά μέσα βεβαίωσης παραβάσεων θα παραμονεύουν.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που διεξάγει τέτοιου είδους μαραθώνιο. Η εκστρατεία ονομάζεται επισήμως «Roadpol Operation Speed» και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πολλές χώρες της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ