Μέχρι πότε θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο του 1,20 ευρώ σε Μετρό και λεωφορεία;

eisitirio mmm

Παράταση ισχύος των μειωμένων τιμών στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη διευκόλυνση των νοικοκυριών εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Σε παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν την οικονομία και την κοινωνία, παρέχοντας χείρα βοηθείας στους κλάδους που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών μέσω νομοσχεδίου.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία, Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις – Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τελευταίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παράταση ισχύος των μειωμένων τιμών στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2023, μιας και θα διατηρηθεί ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. της τάξεως του 13%.

μειωμένα εισιτήρια ΜΜΜ

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου το ενιαίο εισιτήριο μετακίνησης στην Αθήνα θα κοστίζει 1,20 ευρώ, την ίδια ώρα που το ενιαίο μειωμένο 0,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται οι προαναφερθείσες μειωμένες τιμές ισχύουν από την 1η Ιουνίου του 2020, μετά από απόφαση της κυβέρνησης, για τη στήριξη των πολιτών εν μέσω πανδημίας. Πριν την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου το ενιαίο εισιτήριο μετακίνησης στην Αθήνα κόστιζε 1,40 ευρώ και το μειωμένο 0,60 ευρώ.

Αντίστοιχα το διπλό ενιαίο εισιτήριο μειώθηκε από 2,70 ευρώ σε 2,30 ευρώ, το διπλό ενιαίο μειωμένο από 1,20 ευρώ σε 1,00 ευρώ. Το ενιαίο εισιτήριο αεροδρομίου μειώθηκε στα 9,00 ευρώ (από 10 ευρώ), το μειωμένο αεροδρομίου στα 4,50 ευρώ (από 5,00) και το ενιαίο εισιτήριο 24 ωρών στα 4,10 ευρώ (από 4,50 ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράταση στα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων

Στο Άρθρο 16 του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι παρατείνεται η ισχύς των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και για το 2023. Για τα οχήματα έως και 40 θέσεων τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται σε 215 ευρώ και για τα λεωφορεία με θέσεις 41 θέσεις και άνω 300 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ