Στη φάκα της αστυνομίας ο μεγαλύτερος κλέφτης ποδηλάτων στον κόσμο- Πώς τον «κάρφωσε» το Google Earth

Κλέφτης ποδηλάτων

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία χαρτών της Google, οι αρχές έφθασαν στη σύλληψη ενός 54χρονου, ο οποίος φαίνεται πως είχε κλέψει πάνω από 500 ποδήλατα.

Ξεχωριστές εμπειρίες προσφέρει καθημερινά σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο το Google Earth, αυτό το επαναστικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν ολόκληρο τον πλανήτη μέσω της οθόνης του κινητού τους.

Εκτός, όμως, από μια ταξιδιωτική εγκυκλοπαίδεια που προσφέρεται απλόχερα στον… απλό κόσμο, το Google Earth έχει αποτελέσει -έστω και με ακούσιο τρόπο- ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο των αστυνομικών αρχών προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της δράσης κάποιων κακοποιών.

Ενδεικτική είναι η ιστορία ενός αδίστακτου κλέφτη ποδηλάτων από το Οξφορντσάιρ στη Αγγλία, ο οποίος προδόθηκε πριν από λίγους μήνες από τον διαδραστικό ψηφιακό Άτλαντα, το Google Earth.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κλέφτης ποδηλάτων

Πρόκειται για έναν 54χρονο, ο οποίος είχε στοιβάξει στην αυλή του σπιτιού του περισσότερα από 500 ποδήλατα. Τα δίκυκλα είχαν δημιουργήσει ένα… βουνό που ήταν εύκολα ορατό μέσω του Google Earth και ως εκ τούτου ήταν θέμα χρόνου να κινήσει τις υποψίες.

Το έργο… των δορυφορικών εικόνων διευκόλυναν και τα έντονα παράπονα των γειτόνων του, που έβλεπαν το βουνό ποδηλάτων να γιγαντώνεται και την αυλή να είναι τόσο βρώμικη που είχε γίνει χώρος αναπαραγωγής αρουραίων.

Γείτονας του 54χρονου είχε δηλώσει ότι όταν του είχε μιλήσει, αυτός είπε ότι θα σταλούν στην Αφρική για τα άπορα παιδιά, κάτι το οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν συνέβη ποτέ. «Τα ποδήλατα έρχονται στην αυλή με φορτηγά, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύκτας».

Κλέφτης ποδηλάτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μεριά των αστυνομικών αρχών αναφέρθηκε ότι «ένας μεγάλος αριθμός ποδηλάτων, που πιστεύεται ότι είναι κλεμμένα, έχει ανακτηθεί από το ακίνητο. Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί του παρόντος στη διαδικασία αναγνώρισης της κυριότητας αυτών των ποδηλάτων».

Μετά τη σύλληψή του, ο 54χρονος αρχικά αφέθηκε ελεύθερος, μιας και δεν είχε εξακριβωθεί αν τα ποδήλατα ήταν όντως κλεμμένα, ή αν είχαν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και θα ταξίδευαν για... Αφρική.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ