Με νέο όνομα η 7θέσια έκδοση του επερχόμενου VW Tiguan

Volkswagen Tiguan Electric

Η νέα γενιά του δημοφιλούς SUV της Volkswagen θα λανσαριστεί τους επόμενους μήνες και η μεγαλύτερη και πρακτικότερη έκδοση Allspace αναμένεται να αποκτήσει νέο όνομα.

Η Volkswagen δουλεύει πυρετωδώς πάνω στη νέα γενιά του Tiguan και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η έκδοση Allspace αναμένεται να αλλάξει όνομα και να γίνει Tayron, ενώ η παραγωγή της αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

VW Tiguan Allspace 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπάρχουσα γενιά του VW Tiguan κυκλοφορεί στην αγορά από το 2017 και η επιμηκυμένη έκδοσή του με δυνατότητα να καθίσει έως και επτά επιβάτες, ονομάζεται Allspace. Η τρίτη γενιά του μοντέλου αναμένεται να παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες, αλλά η έκδοση Allspace αναμένεται να αλλάξει όνομα και να γίνει Tayron.

To VW Tayron πωλείται εδώ και μερικά χρόνια στις αγορές της Ασίας και είναι ένα 5θέσιο SUV που προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξώματος, έναν συμβατικό και έναν κουπέ. Το μήκος του φτάνει τα 4,59 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι από πλευράς διαστάσεων τοποθετείται ανάμεσα στα Tiguan και Tiguan Allspace.

VW Tayron 1

Σχεδιαστικά, το Tayron φέρει πολλά χαρακτηριστικά από τα T-Roc και Touareg, ενώ βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB A1. Πέρα όμως από την πλατφόρμα και την ονομασία, το μελλοντικό ευρωπαϊκό VW Tayron δεν θα μοιραστεί τίποτα άλλο με το αδελφό μοντέλο από την Ασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα είναι δηλαδή ένα εντελώς νέο μοντέλο, με αρκετά μεγαλύτερες διαστάσεις. Όπως αναφέρει και η κ. Imelda Labbe, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW, το νέο μοντέλο θα έρθει σίγουρα στην Ευρώπη.

VW Tayron 2

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ανακοινώσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι συγκεκριμένες δηλώσεις επικυρώνουν τις φήμες που ήθελαν από το 2020 να αντικαθίσταται το Tigaun Allspace από το Tayron.

Η αλλαγή του ονόματος του επερχόμενου Tiguan Allspace σημαίνει ότι θα υπάρξουν και αισθητικές διαφορές μεταξύ των 5θέσιου Tiguan και του 7θέσιου Tayron. Ακόμα, το 7θέσιο Tayron θα προσφέρει με ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης που θα χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ.

VW Tayron 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, η διαφοροποίηση του μοντέλου δεν αφορά μόνο το όνομα και την εμφάνιση, αλλά θα κατασκευάζεται στην Γερμανία και όχι στο Μεξικό που κατασκευάζεται το υπάρχον Tiguan Allspace.

Το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Tiguan έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024 και αυτό του Tayron για την άνοιξη του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ