Το σπάνιο Lexus RZ450e F Sport Performance θα παραχθεί σε μόνο 100 αντίτυπα

Lexus RZ450e F Sport Performance

Το ηλεκτρικό SUV της Lexus μεταμορφώθηκε σε ένα “θηρίο” με πτέρυγες και εντυπωσιακά σπορ στοιχεία, σε μια έκδοση για λίγους, χωρίς αλλαγές στους δύο ηλεκτροκινητήρες και στη μπαταρία των 71,4 kWh.

Το ιαπωνικό Sports-SUV, που μοιάζει περισσότερο με εκ των υστέρων μετατροπή εξωτερικού βελτιωτικού οίκου παρά με εργοστασιακή έκδοση, προέκυψε από το πρωτότυπο RZ Sport Concept που παρουσίασε η Lexus στο περσινό Σαλόνι του Τόκιο - και φυσικά βασίζεται στο RZ 450e. Απέκτησε την τελική ονομασία RZ450e F Sport Performance, και θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα από τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πολλαπλές τροποποιήσεις του αμαξώματος και οι σπορ προσθήκες ξεκινούν με το ανθρακονημάτινο splitter στην ολόμαυρη μάσκα, και συνεχίζονται με τους νέους αεραγωγούς -επίσης από ανθρακονήματα- κάτω από τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Το καπό είναι τώρα βαμμένο σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και περιλαμβάνει δύο ανοίγματα για την ψύξη του μπροστινού ηλεκτροκινητήρα. Οι πλευρές έχουν τώρα φουσκωμένα φτερά των τροχών με ανθρακονημάτινα πτερυγιάκια στο πίσω μέρος τους για τον έλεγχο της εκροής του αέρα από τις μαύρες ματ αλουμινένιες ζάντες των 21 ιντσών της Enkei.

H οροφή του RZ450e F Sport Performance είναι επίσης μαύρη και κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, καθώς στις πλευρές της συνεχίζεται η λεπτή μπλε διακοσμητική λωρίδα που ξεκινά από την εμπρός κολόνα - και συναντάται επίσης στους καθρέπτες και στους αεραγωγούς στις άκρες των εμπρός και πίσω προφυλακτήρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη πιο “άγρια” είναι τα πράγματα στην ουρά του ιαπωνικού Sports-SUV, καθώς εκεί πρωταγωνιστούν δύο μεγάλες πτέρυγες - επίσης ανθρακονημάτινες. Από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένος και ο διαχύτης, στο κάτω μέρος του ανασχεδιασμένου πίσω προφυλακτήρα.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσθήκη suede επενδύσεων στα καθίσματα, μπλε διακοσμητικές ραφές περιμετρικά, τιμόνι από συνθετικό δέρμα, αλουμινένια πεντάλ και την ίδια μπλε γραμμή που διατρέχει το κάτω μέρος του ταμπλό. Φυσικά, υπάρχουν και ειδικές ενδείξεις ότι πρόκειται για μια έκδοση της F Sport Performance, όπως στο κάτω άκρο το τιμονιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα αντίτυπα του Lexus RZ450e F Sport Performance, που διατηρεί αναλλοίωτους τους κινητήρες των 200 ίππων στο εμπρός άξονα και των 110 hp στον πίσω, θα διατεθούν στους Ιάπωνες από το Μάρτιο του 2023. Καθένα από αυτά κοστίζει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου 11.800.000 γιέν, που μεταφράζονται σε 74.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ