Το Lexus ROV Concept είναι ένα off-roader υδρογόνου από το μέλλον

Lexus ROV Concept

Η Lexus εισάκουσε τις αυξανόμενες επιθυμίες για εκτός δρόμου περιπέτεια των πελατών της και δημιούργησε το πιο τεχνολογικά προηγμένο buggy του κόσμου, που κινείται με κυψέλες υδρογόνου.

Το ROV Concept παίρνει τα αρχικά της ονομασίας του από τις λέξεις Recreational Off-highway Vehicle, δηλαδή ανζωογονητικό εκτός δρόμου όχημα. Αποτελεί το πεδίο επίδεξης του πρώτου κινητήρα υδρογόνου της Lexus, μιας τεχνολογίας που φυσικά εξελίσσεται εδώ και χρόνια από την Toyota.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν των μηδενικών ρύπων, η ιαπωνική εταιρεία υποστηρίζει ότι το υδρογόνο χαρίζει στο ROV Concept εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες, σε συνδυασμό φυσικά με τις μεγάλων διαδρομών εκτεθειμένες αναρτήσεις του και τα off-road ελαστικά με τεράστια τακούνια. Το προστατευτικό roll-cage, παράλληλα, μειώνει το άγχος των εκτός δρόμου πειραματισμών.

Το ROV Concept, που έχει μήκος 3.120 μέτρων, υιοθετεί τις σχεδιαστικές προδιαγραφές της Lexus με το χαρακτηριστικό σχεδιασμό του σχήματος της γρίλιας με το συνδυασμό των φωτιστικών σωμάτων. Τα καλύμματα της ανάρτησης λειτουργούν ως φτερά, καθώς η τελευταία εδράζει στο πίσω δοχείο υδρογόνου, ενώ η Lexus δημιούργησε αυτό το εξειδικευμένο χρώμα του χαλκού αποκλειστικά για το buggy πρωτότυπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό υιοθετείται η φιλοσοφία Tazuna της ιαπωνικής εταιρείας, με λιτό πίνακα οργάνων που απεικονίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι η ανάρτηση που διαθέτουν οι βάσεις των καθισμάτων, για ακόμα καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών στην εκτός δρόμου κίνηση.

Ο κινητήρας του πρωτοτύπου ROV έχει χωρητικότητα 1.0 λίτρου. Είναι θερμικός, με τη διαφορά ότι αντί για βενζίνη καίει υδρογόνο - κι έτσι, εξακολουθεί να εκπέμπει τον ήχο του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μέσω του ψεκασμού ακριβείας, το υδρογόνο από το αντίστοιχο δοχείο υψηλής πίεσης τροδοφοτείται απευθείας στο θάλαμο καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σπύρος Φωτεινός, επικεφαλής της Lexus Ευρώπης, είπε: «Το Lexus ROV Concept είναι η απάντησή μας στο αυξανόμενο πάθος εκτός δρόμου περιπέτειας των πελατών των αυτοκινήτων πολυτελείας. Ως πρωτότυπο, ενσωματώνει την επιθυμία μας να εξελίσσουμε lifestyle προϊόντα σε συνδυασμό με την έρευνά μας για νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην προσπάθεια για μηδενικούς ρύπους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ