Η λειτουργία των Google Maps που ελάχιστοι γνωρίζουν -Πώς να παρακολουθείς πού βρίσκεται το αυτοκίνητό σου

google maps street view tholoma

Οι Χάρτες της Google είναι πολλά περισσότερα από μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να φτάνει άκοπα σε έναν άγνωστο προορισμό.

Τεράστιες είναι οι αλλαγές που έχουν φέρει στις μετακινήσεις μας οι Χάρτες της Google, καθώς μας επιτρέπουν να φτάσουμε εύκολα σε έναν άγνωστο προορισμό, να επιλέξουμε τους δρόμους με τη λιγότερη κίνηση, ακόμα και να εξοικονομήσουμε καύσιμο.

Πρόκειται για λειτουργίες των Google Maps που είναι εν πολλοίς γνωστές στους χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιηθούν καθημερινά τη συγκεκριμένη εφαρμογή, δεδομένου ότι τους έχει λύσει τα χέρια.

Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες άλλες λειτουργίες οι οποίες μολονότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αγνοούνται από μια μεγάλη μερίδα χρηστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία που σου επιτρέπει να έχεις σε πραγματικό χρόνο ακριβή εικόνα για το πού βρίσκεται ένας φίλος σου, ένα μέλος της οικογένειάς σου κ.ο.κ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, εφόσον έχεις παραδώσει σε κάποιον φίλο σου ή σε μέλος της οικογένειάς σου το αυτοκίνητό σου, μέσω της λειτουργίας μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή εικόνα για το πού βρίσκεται αυτό, και να απαλλαχθείς από το όποιο άγχος.

Κοινοποίηση τοποθεσίας google maps

Γι’ αυτό φροντίζει η «Κοινοποίηση Τοποθεσίας» που ενεργοποιείται εύκολα με μόλις λίγα κλικ.

Για να γνωρίζεις λοιπόν την ακριβή θέση του προσώπου που επιθυμείς στον χάρτη, αυτό πρέπει να σου κοινοποιήσει την τοποθεσία του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να πατήσει το εικονίδιο του προφίλ του στην μπάρα αναζήτησης και έπειτα να επιλέξει «Κοινοποίηση Τοποθεσίας» ή “Location Sharing”. Έπειτα θα χρειαστεί να ορίσει τη χρονική διάρκεια διαμοιρασμού της τοποθεσίας του και στη συνέχεια να επιλέξει ποιες επαφές θα μπορούν να βλέπουν πού βρίσκεται.

Κοινοποίηση τοποθεσίας google maps
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές μπορεί να είναι οι επαφές του κινητού του, αλλά μπορεί, επίσης, να στείλει ειδοποίηση και μέσω μηνύματος, σε οποιοδήποτε app (Messenger, Whatsapp κ.λπ.) ή και σε απλό SMS ή e-mail.

Με το που σου κοινοποιήσει την τοποθεσία του κάποιος χρήστης εσύ θα μπορείς να βλέπεις ανά πάσα στιγμή:

  • Το όνομα και τη φωτογραφία του
  • Την πρόσφατη τοποθεσία της συσκευής του, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται εφαρμογές Google.
  • Την ισχύ της μπαταρίας της συσκευής, καθώς και αν φορτίζεται.
  • Την ώρα άφιξης και αναχώρησης, αν προσθέσουν μια ειδοποίηση Κοινοποίησης τοποθεσίας.
  • Επίσης, ενδέχεται να βλέπεις άλλες πληροφορίες ανάλογα με το πώς τις έχει μοιραστεί

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και σε περίπτωση που θέλεις εσύ να μοιραστείς την τοποθεσία σου, κρατώντας κάποιον ενήμερο για τη θέση σου στον Χάρτη.

Τέλος, υπάρχει η επιλογή για κοινοποίηση διαδρομής, αν υφίσταται ενεργή πλοήγηση στο Google Maps. Όσοι παρακολουθούν την πρόοδο της διαδρομής, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι την ολοκλήρωση της πλοήγησης, δηλαδή μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ