Το «κύκνειο άσμα» του Audi TT είναι η έκδοση RS Iconic Edition

Audi TT RS Iconic Edition

Το δημοφιλές γερμανικό roadster κλείνει την ένδοξη διαδρομή του με μια ειδική έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 αντίτυπα και αποκλειστικά στο γκρι χρώμα Nardo, το Audi TT RS Iconic Edition.

Ο χρωματισμός δεν είναι ο μόνος που ξεχωρίζει αυτή την ειδική έκδοση, που κλείνει την εμπορική πορεία του θερμικού ΤΤ πριν αυτό μετασχηματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρικό. Η κυψελοειδής γρίλια του είναι βαμμένη σε γυαλιστερό μαύρο και το πλαίσιό της σε ματ μαύρο, ενώ στις δύο πλευρές της τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας matrix LED.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαύρα γυαλιστερά είναι και τα μαρσπιέ, τα καλύμματα των καθρεπτών, τα εμβλήματα της εταιρείας και του αυτοκινήτου περιμετρικά, και φυσικά οι εκθαμβωτικές ζάντες 20 ιντσών. Οι επτά ακτίνες των τελευταίων κρύβουν τις -επίσης- μαύρες δαγκάνες των φρένων.

Οι ιδιαιτερότητες της έκδοσης TT RS Iconic Edition συνεχίζονται και με τα φιμέ μικρά πίσω τζάμια, που φέρουν την ταμπέλα «Iconic Edition». Φυσικά, η έκδοση αυτή φέρει και το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο του γερμανικού roadster, που περιλαμβάνει μεγαλύτερο εμπρός splitter (πτέρυγα στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα), μικρά πτερύγια στις άκρες του προφυλακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αεροδυναμική αναβάθμιση συνεχίζεται με την ανθρακονημάτινη πίσω πτέρυγα και με τον τροποποιημένο διαχύτη, που συμβάλλουν στη σταθερότητα της ουράς με υψηλή ταχύτητα αυξάνοντας την παραγώμενη άντωση.

Το εσωτερικό περιλαμβάνει ορισμένες διακριτικές μεν, αισθητές δε λεπτομέρειες. Τα σπορ καθίσματα RS έχουν επενδύσεις από γκρι δέρμα Nappa στις πλευρές τους, ενώ το κεντρικό τους τμήμα αποτελείται από Alcantara με κίτρινες κυψελοειδείς ραφές και με το έμβλημα RS με τις λέξεις «iconic edition» στα προσκέφαλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η κονσόλα, όσο και ο επιλογέας ταχυτήτων και το τιμόνι έχουν κίτρινες ραφές των επενδύσεών τους, ενώ η πρώτη φέρει και την ταμπέλα με τον αριθμό του συγκεκριμένου από τα εκατό αντίτυπα.

Από μηχανικής πλευράς δεν υπάρχουν αλλαγές στην έκδοση Audi TT RS Iconic Edition. Το καπό κρύβει τον πεντακύλινδρο turbo κινητήρα των 2.5 λίτρων του TT RS, που αποδίδει 394 ίππους και 480 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο S tronic που μεταδίδει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Το αποτέλεσμα είναι επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,7'' και τελική ταχύτητα 280 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τα 100 αντίτυπα του Audi TT RS Iconic Edition προορίζονται για την Ευρώπη, διασκορπισμένα σε επιλεγμένες αγορές της ηπείρου μας, με τιμή που προσεγγίζει τις 100 χιλιάδες ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ