Τέλος τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό -Αεροδρόμιο θα θυμίζει ο νέος σταθμός

ΚΤΕΛ Ελαιώνα

Έναν πολυχώρο με εντυπωσιακή όψη και πλήθος προσφερόμενων υπηρεσιών θα αποτελέσουν τα ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα που θα καταργήσουν τους δύο υφιστάμενους σταθμούς.

Συμπληρώνονται σιγά-σιγά τα κομμάτια του παζλ ώστε να πάρει την άγουσα της υλοποίησης ο εντυπωσιακός σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα ο οποίος θα χαρίσει αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή και θα σημάνει τη σημαντική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τον νέο Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα, ο οποίος θα κατασκευαστεί στα πρότυπα των μικρών αεροδρομίων και ουσιαστικά θα καταργήσει τους δύο υφιστάμενους σταθμούς σε Λιοσίων και Κηφισό, μιας και θα συνενώσει τις υπηρεσίες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΤΕΛ Ελαιώνα

Το έργο έχει συνολικό κόστος άνω των 100 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά την εκκίνηση του κατασκευαστικού σκέλους.

Προβλέπεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 66.420 m2, και θα χωροθετείται εντός των ορίων του Δήμου Αγάλαιω και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελαιώνα, σε έκταση που περικλείεται από τον Παράδρομο της Λ. Κηφισού, την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγ. Άννης και Πιερίας.

ΚΤΕΛ Ελαιώνα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είσοδος των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στον σταθμό θα γίνεται μέσω της οδού Καστοριάς, ενώ θα υπάρχουν δύο επίπεδα στάθμευσης, για τα λεωφορεία που θα εκτελούν τα δρομολόγια. Οι συνολικές θέσεις θα ανέρχονται σε 70.

Σημειώνεται ότι ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων θα είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα υποδηλώνει η ονομασία του, μιας και στις εγκαταστάσεις θα φιλοξενούνται -μεταξύ άλλων- ξενοδοχείο, εκθεσιακοί χώροι, κτήρια πολλαπλών χρήσεων, εμπορικά καταστήματα και τράπεζες.

ΚΤΕΛ Ελαιώνα

Tην ίδια ώρα που θα αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο μετεπιβίβασης, μιας και θα υποστηρίζεται από το Μετρό μέσω του σταθμού «Ελαιώνας», τον σταθμό αστικών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ (αφετηρία/τέρμα). Παράλλληλα, θα υποστηρίζεται από:

  • Αφετηρία Λεωφορειακών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Δυτικής Αττικής
  • Χώρο Στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και δικύκλων (park & ride)
  • Χώρους μετεπιβίβασης από/ προς τα ταξί
  • Χώρους στάσης δικύκλων και ΙΧ αυτοκινήτων για μετεπιβίβαση (kiss & ride)
  • Χώρους υποστήριξης πρακτορείων διεθνών λεωφορειακών γραμμών, οι οποίοι θα περιληφθούν, κατά το δυνατόν, στις εγκαταστάσεις του ΚΣΥΛ

Τέλος, το νέο ΚΤΕΛ θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, αλλά και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της περιοχής. Στην περιοχή θα κατασκευαστεί και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού το οποίο θα συνδράμει καθοριστικά στην «αναγέννηση» του Ελαιώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ