Το Range Rover Velar εμπλουτίστηκε με την κορυφαία σπορ έκδοση HST

Range Rover Velar HST

Μετά τα Range Rover Sport και Evoque, ήρθε η στιγμή και για το Velar να αποκτήσει τη δυναμική έκδοση HST με κινητήρα βενζίνης 400 ίππων ή diesel 300 PS και παρεμβάσεις στην ανάρτηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα πρόσφυσης.

Το Velar HST καρπώνεται, συγκεκριμένα, την ηλεκτρονική αερανάρτηση της Range Rover με τη ρύθμιση Adaptive Dynamics. Η τελευταία βελτιστοποιεί την άνεση και την πρόσφυση, σκανάροντας διαρκώς την κατάσταση του δρόμου και προσαρμόζοντας αντίστοιχα την ανάρτηση για κάθε συγκεκριμένη συνθήκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το σύστημα Configurable Dynamics επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει την απόκριση της απόσβεσης στις δικές του, εξειδικευμένες προτιμήσεις. Όσο για τους εξακύλινδρους κινητήρες της σειράς Ingenium, ο P400 βενζίνης και ο D300 συνδέονται με το ήπιο υβριδικό σύστημα (Mild Hybrid, MHEV).

Η έκδοση HST του Velar, που βασίζεται στην R-Dynamic S, διακρίνεται και από ορισμένες διακριτικές αλλά αρκετά δυναμικές αισθητικές προσθήκες: τη διχρωμία που επιτυγχάνεται με τη μαύρου χρώματος οροφή και τις επίσης μαύρες κολόνες μαζί με το νέο γκρι-μπεζ χρώμα Arroios Grey του αμαξώματος (πέραν της υπάρχουσας πλήρους παλέτας της Velar), τα φιμέ κρύσταλλα και τις εξειδικευμένες ζάντες 21 ιντσών και πέντε ακτινών, βαμμένες και αυτές σε γυαλιστερό μαύρο.

Ο δυναμισμός συνεχίζεται και στο εσωτερικό χάρη στις μαύρες σουέντ επενδύσεις στο ταμπλό και στο τιμόνι, καθώς και με τις λευκές ραφές των καθισμάτων. Πάνω από τους επιβάτες, βρίσκεται η πανοραμική ηλιοροφή. Η κεντρική οθόνη του ταμπλό φιλοξενεί, προαιρετικά, το λογισμικό πολυμέσων Pivi Pro με ενσωματωμένο Amazon Alexa.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Alexa προσφέρει στους επιβάτες κορυφαία διαδραστική εμπειρία μέσω φωνητικής αλληλεπίδρασης, για τα συστήματα πλοήγησης και ψυχαγωγίας. Μέσω της αλληλεπίδρασης αυτής μπορούν, ο οδηγός και οι επιβάτες, να κάνουν τηλεφωνήματα, να καθορίζουν διαδρομές πλοήγησης, να κάνουν streaming μουσικής, να καθορίζουν υπενθυμίσεις, αλλά και να ελέγχουν τις «έξυπνες» οικιακές τους συσκευές.

Την ηλεκτρονική σουίτα του Velar, και φυσικά της έκδοσης HST, εμπλουτίζει το σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) - που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Adaptive Cruise Control με υποβοήθηση διεύθυνσης (Steering Assist) και όλες τις τεχνολογίες διατήρησης του Velar στη λωρίδα κυκλοφορίας, στο πλαίσιο του Driver Assist Pack.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται, επίσης, το φιλτράρισμα του αέρα της καμπίνας Cabin Air Purification Plus με φίλτρο PM2.5 και αισθητήρα διοξειδίου του άνθρακα - ο οποίος αυτόματα επιτρέπει την εισροή καθαρού αέρα στο εσωτερικό όταν είναι απαραίτητο για την ποιότητα της εσωτερικής ατμόσφαιρας.

Τέλος, το Velar HST διαθέτει στον εξοπλισμό του -σε αντίθεση με τις άλλες εκδόσεις, που έχουν μόνο κάμερα οπισθοπορείας- και το Park Assist Pack, που διευκολύνει τον οδηγό αναλαμβάνοντας το χειρισμό του παρκαρίσματος μέσω περιμετρικής τρισδιάστατης κάμερας.

Η διάθεση της νέας αυτής έκδοσης HST του Range Rover Velar έχει ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη, μέσω της ιστοσελίδας της βρετανικής εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ