Κόντρες στο Ολυμπιακό Χωριό: 230 χλμ/ώρα μέρα-μεσημέρι (Video)

kontres mixanes olimpiako xorio

Τον μισό Κ.Ο.Κ. παραβίασαν δύο νεαροί μοτοσικλετιστές, οι οποίοι μετέτρεψαν σε πίστα τους δρόμους, «καίγοντας» κόκκινα φανάρια και αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας που στήνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων των μετεχόντων όσο και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Πολλές φορές, μάλιστα, οι κόντρες έχουν τραγικό επίλογο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα (26 Απριλίου) στη Νέα Ιωνία, όταν ένας νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δημοφιλές σημείο διεξαγωγής αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας αποτελεί και η περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, στη Λ. Κύμης, η οποία πριν από λίγες ημέρες μετατράπηκε σε… πίστα από δύο αναβάτες μοτοσικλέτας - μιας CBR 600 και μιας KTM Super Duke 990.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο νεαροί αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη των οδηγικών ικανοτήτων τους μέρα-μεσημερί, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδεις ταχύτητες που έφταναν μέχρι και τα 230 χλμ./ώρα.

Περήφανοι για τα… καμώματά τους, φρόντισαν να τα διαφημίσουν στο Youtube, δείχνοντας αδιαφορία για το γεγονός πως καθ’ όλη τη διάρκεια της κόντρας το οδικό δίκτυο έβριθε από αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες.

Η προκλητική αδιαφορία στα όρια ταχύτητας δεν ήταν το μοναδικό ατόπημα στο οποίο υπέπεσαν οι δύο αναβάτες. Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο, παραβίασαν… τον μισό Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, είτε κάνοντας «σούζες», είτε προχωρώντας αμέριμνοι σε αναστροφές σε διασταυρώσεις, όπου υπήρχε ερυθρός φωτεινός σηματοδότης.

Η ανάλγητη οδική συμπεριφορά των μοτοσικλετιστών συνεχίστηκε και εντός κατοικημένης περιοχής, όπου εκείνη τη στιγμή υπήρχαν πολλοί πεζοί και μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοσχέδιοι αγώνες έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ, η οποία καταβάλει συντονισμένες και στοχευμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ακολουθεί το βίντεο της κόντρας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ