Το κόλπο με τον σπασμένο καθρέφτη -Έτσι ξεγελούν οι σπείρες τους οδηγούς

σπασμένος καθρέπτης

Όλη τους τη φαντασία επιστρατεύουν οι σπείρες προκειμένου να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους οδηγούς.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι τους τελευταίους μήνες οι οδηγοί, μιας και έχουν θορυβηθεί από την έξαρση που γνωρίζουν οι «επιθέσεις» των αετονύχηδων σε αυτοκίνητα.

Όσο υποψιασμένοι, ωστόσο, και αν είναι οι οδηγοί, άλλο τόσο πιο ευρηματικά γίνονται προϊόντος του χρόνου τα μέλη των συμμοριών, τα οποία εμπλουτίζουν συνεχώς τη φαρέτρα τους με νέα όπλα.

Όπως είχαμε γράψει σε πρόσφατο άρθρο μας, η νέα μέθοδος των σπειρών έχει την κωδική ονομασία «σπασμένος καθρέφτης» και φαίνεται ότι γνωρίζει μεγάλη… δημοφιλία επί ισπανικού εδάφους, όπου οι αστυνομικές αρχές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, μέσω ανάρτησης στο Twitter στις 2 Ιουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το modus operandi των κλεφτών

Όπως δείχνει μια σειρά περιστατικών οι σπείρες λειτουργούν ως εξής: Βρισκόμενοι μέσα σε ένα ΙΧ «χτενίζουν» τους δρόμους αναζητώντας κυρίως μεγάλης ηλικίας οδηγούς. Μόλις εντοπίσουν το αυτοκίνητο-στόχο τους, πετούν σε αυτό μια πέτρα, ώστε να παραχθεί θόρυβος που να παραπέμπει σε πρόσκρουση.

Τότε ζητούν από το θύμα τους να ακινητοποιήσει το όχημά του με το πρόσχημα ότι ήταν υπεύθυνος για το σπάσιμο του πλευρικού καθρέφτη του αυτοκινήτου τους. Φυσικά, ο καθρέφτης ήταν σπασμένος από πριν.

Στη συνέχεια προτείνουν να λυθεί το θέμα χωρίς να εμπλέκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες, ζητώντας από τον οδηγό να πληρώσει με μετρητά.

σπασμένος καθρέπτης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας χρήση μιας ιδιαίτερα πειστικής ρητορικής, οι απατεώνες πείθουν το θύμα να πάει σε ένα ATM για να κάνει ανάληψη μετρητών. Μόλις το θύμα συμφωνήσει να πάει στο ΑΤΜ, οι απατεώνες όχι μόνο μπορούν να λάβουν τα μετρητά, αλλά και να παρατηρήσουν κρυφά τον κωδικό της κάρτας του.

Εφόσον δουν τον κωδικό στη συνέχεια προσπαθούν να κλέψουν το πορτοφόλι του θύματος, κάτι το οποίο θα τους επιτρέψει να αδειάσουν το τραπεζικό του λογαριασμό.

Όπως αναφέρουν οι ισπανικές αστυνομικές αρχές, για να μην πέσουν θύμα αυτής της απάτης, συνιστάται στους οδηγούς να παραμένουν ψύχραιμοι και να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των απατεώνων. Σε περίπτωση υποψίας, είναι απαραίτητο να επικοινωνούν άμεσα με τις αρχές και, κυρίως, να αποφεύγουν τη γνωστοποίηση προσωπικών ή οικονομικών πληροφοριών σε αγνώστους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ