Το κόλπο που δεν δουλεύει πια με τα ραντάρ ταχύτητας -Ποιος είναι ο λόγος

Το κόλπο με τα ραντάρ ταχύτητας που δεν δουλεύει πια

Το κόλπο για να ξεγελάσει κανείς ένα ραντάρ ταχύτητας γίνεται όλο και πιο παρωχημένο, ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους που οδηγούν με σύνεση στον δρόμο και τηρούν τα όρια ταχύτητας του ΚΟΚ.

Η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα που βρίσκεται πάνω από τα όρια που προβλέπει ο ΚΟΚ είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό και στην Ελλάδα.

Οι οδηγοί που παρανομούν και θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου έχουν εδώ και χρόνια στο πλευρό τους και την τεχνολογία καθώς υπάρχουν πολλές δημοφιλείς εφαρμογές πλοήγησης οι οποίες και τους ενημερώνουν αυτόματα για την ύπαρξη σταθερών ραντάρ ταχύτητας στον δρόμο που κινούνται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές μπορούν επίσης να ενημερώσουν τους οδηγούς και για κινητά συνεργεία ελέγχου ταχύτητας εφόσον κάποιος χρήστης περάσει χειροκίνητα στο cloud την σχετική πληροφορία.

Δυστυχώς αυτές οι πληροφορίες δίνουν ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ στους παρανομούντες οδηγούς και τους επιτρέπουν να ξεγελάσουν επί της ουσίας ένα ραντάρ με το να μειώσουν έγκαιρα την ταχύτητα κίνησής τους καθώς περνούν από μπροστά του.

Ωστόσο και αυτό το παραδοσιακό κόλπο των παρανομούντων οδηγών έχει αρχίσει ευτυχώς να μην λειτουργεί και ο λόγος βρίσκεται στην πρόοδο που σημειώνεται και με την τεχνολογία των ραντάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, οι τελευταίες γενιές των ραντάρ ταχύτητας μπορούν και σαρώνουν τον δρόμο σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, όταν ένας οδηγός, που κινείται με ταχύτητα πάνω από το όριο που ισχύει για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, δει το ραντάρ και φρενάρει υποσυνείδητα, είναι πλέον πολύ αργά.

Παράλληλα υπάρχουν πλέον και ραντάρ, τα οποία δεν μετρούν στιγμιαία την ταχύτητα με την οποία κινείται ένα αυτοκίνητο αλλά λειτουργούν σε ζεύγη και επί της ουσίας μετρούν την μέση ταχύτητα κίνησης ενός οχήματος. Και σε αυτή την περίπτωση η μείωση της ταχύτητας για μικρό χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί υπέρ του παραβάτη αφού η μέση ταχύτητα υπολογίζεται σε πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και απόσταση.

Ειδικά οι Έλληνες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο θα πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι ο μόνος τρόπος για να «ξεγελάσουν» στα σίγουρα ένα ραντάρ ταχύτητας είναι να σεβαστούν τον εκάστοτε ΚΟΚ και να κινούνται σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ