Το άγνωστο κόλπο για να μιλάς στο κινητό σου τηλέφωνο όταν οδηγείς -Πώς θα γλιτώσεις το πρόστιμο

smartphone driving

Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές gadget επιτρέπει στους οδηγούς να μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο δίχως να θέτουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Προέκταση του χεριού τους έχει γίνει το κινητό τηλέφωνο σε πολλούς οδηγούς οι οποίοι αδιαφορούν για το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Κατά την κυκλοφορία μας στους δρόμους, όλοι μας έχουμε δει οδηγούς να κρατούν το κινητό τους τηλέφωνο και είτε να μιλούν σε αυτό με κάποιον φίλο τους, συνάδελφό τους κ.ο.κ., είτε να πληκτρολογούν ή να διαβάζουν κάποιο μήνυμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεδομένων των κινδύνων που ενέχει η συγκεκριμένη ασυνείδητη πρακτική οι νομοθέτες έχουν απαγορεύσει δια ροπάλου τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, με τους θιασωτές αυτής της επικίνδυνης συνήθειας να τιμωρούνται με εξουθενωτικές ποινές.

οδήγηση και χρήση κινητού τηλεφώνου

Επί παραδείγματι, στην Ελλάδα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση τιμωρείται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για εξήντα (60) ημέρες, και με πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο για τους αναβάτες μοτοσικλέτας αυξάνεται στα 150.

Όπως ορίζει ο ΚΟΚ, για τη χρήση του κινητού εν κινήσει απαιτούνται ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή τοποθέτηση της συσκευής σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.

Με τους πραπάνω τρόπους περιορίζεται στο ελάχιστο ο βαθμός απόσπασης της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο, και ο οδηγός δεν απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
οδήγηση χρήση έξυπνου ρολογιού Smartwatch

Από την οδό της νομιμότητας δεν παρεκκλίνουν, βέβαια, ούτε οι φίλοι της τεχνολογίας, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα smartwatches.

Αυτό διότι, χάρη στη λειτουργία πραγματοποίησης κλήσεων των «έξυπνων» ρολογιών, οι οδηγοί διατηρούν το χέρι τους στο τιμόνι, δίχως να κινδυνεύουν ότι θα απωλέσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους, ή θα αποσπασθεί η προσοχή τους -Βρείτε εδώ όλα τα smartwatch της αγοράς στις καλύτερες τιμές

Σε περίπτωση, ωστόσο, που διαπιστωθεί ότι ο οδηγός έχει καρφωμένα τα μάτια του στο smartwatch -επί παραδείγματι- για την ανάγνωση ενός μηνύματος, τότε θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα γλιτώσει το πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ