Το νέο κόλπο των κλεφτών -Πώς αποσπούν χρήματα από οδηγούς με ένα sms

έφαγε κλήση 36 χρόνια μετά

Άκρως επιτυχημένη παρουσιάζεται η νέα απάτη των κλεφτών που εκμεταλλεύονται τον φόβο των οδηγών αυτοκινήτου για να τους αποσπάσουν χρήματα με ένα μήνυμα στο κινητό.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίζεται από το κοινό καθημερινά απαιτώντας εγρήγορση αλλά και ειδοποίηση των αρμόδιων αρχών στην περίπτωση απόπειρας απάτης.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους οδηγούς αυτοκινήτου οι οποίοι μπορούν επίσης να πέσουν θύματα διαδικτυακών απατεώνων, ειδικά όταν αυτοί προσπαθούν να τους εξαπατήσουν προσποιούμενοι κάποια επίσημη αρμόδια αρχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο μεγάλο κόλπο των απατεώνων μας έρχεται από τη Γαλλία και αφορά την αποστολή sms σε κινητά οδηγών αυτοκινήτου. Οι κλέφτες αποστέλλουν το μήνυμα ως ANTAI (Agence Nationale de Traitement Automatise des Infractions) που είναι η Εθνική Υπηρεσία για την Αυτόματη Επεξεργασία Παραβάσεων της χώρας.

Με αυτό το μήνυμα προτρέπουν τους οδηγούς αυτοκινήτου να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται για να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας και να πληρώσουν το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην υποτιθέμενη παράβαση που έχουν κάνει.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Παρισιού κατάφερε μάλιστα να συλλάβει δύο από αυτούς τους απατεώνες που εκμεταλλεύονταν την άγνοια οδηγών αποσπώντας συνολικά το ποσό των 19.000 ευρώ μέσα σε ένα διάστημα εννέα μηνών.

Οι δύο 19χρονοι απατεώνες, μέσω των μηνυμάτων που έστελναν στα θύματά τους, κατάφεραν να εξαπατήσουν 1.700 οδηγούς αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αφού ο σύνδεσμος που περιλαμβάνεται στο μήνυμα τους έστελνε σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα «παγίδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γαλλική υπηρεσία έχει προχωρήσει και σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ενημερώνοντας το κοινό για τις ενέργειες των απατεώνων και προτρέποντάς τους οδηγούς να μην ακολουθήσουν σε καμία περίπτωση τον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο sms που φτάνει στα κινητά τους.

Προτείνουν μάλιστα ως καλύτερη και ασφαλέστερη λύση να πληρώνουν τα πρόστιμα κατεβάζοντας στο κινητό τους την σχετική επίσημη κλήση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ