Το νέο κόλπο των κλεφτών -Έτσι κλέβουν οδηγούς στην Εθνική Οδό

κλοπή από αυτοκίνητο στην εθνική οδό

Πραγματικά αστείρευτη αποδεικνύεται η φαντασία των αετονύχηδων οι οποίοι επινοούν όλο και περισσότερους τρόπους προκειμένου να αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα από αυτοκίνητα.

Με όλο και περισσότερα «όπλα» εμπλουτίζεται η φαρέτρα των κλεφτών, προκειμένου αυτοί να εξαπατήσουν τους ανυποψήφιους οδηγούς, αποσπώντας τους πολύτιμα αντικείμενα από την καμπίνα των ΙΧ τους.

Οι αετονύχηδες, μάλιστα, φαίνεται ότι δεν «χτυπούν» αποκλειστικά τα ΙΧ που είναι σταθμευμένα στα στενά των πόλεων, αλλά βάζουν στο στόχαστρο ακόμα και αυτά που κινούνται σε αυτοκινητόδρομο.

To modus operandi των σπειρών καταδεικνύει ένα βίντεο που καταγράφηκε μέσω dashcam και δημοσιεύθηκε προ ολίγων μηνών στο Youtube. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ισπανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκρουπ ταξιδιωτών που κατευθύνεται στην πόλη Αλικάντε, στο νότιο τμήμα της Βαλενθιανικής Κοινότητας, ξαφνικά δέχεται προσπέραση από SUV μάρκας SEAT.

Ο οδηγός του SUV κάνει νόημα στους ανυποψίαστους ταξιδιώτες να σταματήσουν, υποδεικνύοντάς τους ότι ένας τροχός από το αυτοκίνητό τους έχει πρόβλημα.

Αμφότερα τα οχήματα ακινητοποιούνται στη ΛΕΑ, με τον οδηγό του SEAT να εξέρχεται από το όχημα και να επισημαίνει στον οδηγό-στόχο του το «πρόβλημα» στον τροχό του οχήματός του.

Όση ώρα ο οδηγός του SEAT εξηγεί στον ανυποψίαστο οδηγό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το όχημα του τελευταίου, από το SUV εξέρχεται ένας συνεργός του και με αστραπιαίες κινήσεις τρυπώνει στο όχημα και αποσπά από τα ανυποψίαστα θύματά του πολύτιμα αντικείμενα, όπως μια κάμερα και ένα λάπτοπ. Οι αετονύχηδες ολοκλήρωσαν το έργο τους και τρέπονται σε φυγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είχαν αναφέρει ξένα ΜΜΜ, όταν τα θύματα αντιλήφθηκαν την απάτη, επιχείρησαν να εντοπίσουν τους δράστες, σημαίνοντας καταδίωξη. Η έκβαση αυτής, ωστόσο, δεν φαίνεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΜ, τα θύματα κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και, αφού ακινητοποίησαν το όχημα των τελευταίων, τους επιτέθηκαν, ανακτώντας ένα σακίδιο. Όχι, όμως, και την κάμερα και το λάπτοπ που ήταν και τα αντικείμενα με τη μεγαλύτερη αξία.

Δρουν και στα διόδια

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Εθνικές Οδούς έχει καταγραφεί και ένα ακόμη κόλπο κλοπής. Τόπος δράσης των σπειρών είναι και τα διόδια, όπου προσεγγίζουν τα οχήματα που βρίσκονται στα ταμεία διοδίων χωρίς υπάλληλο και ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των ΙΧ.

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, το θύμα τους αντιληφθεί ότι υφίσταται πρόβλημα με το ελαστικό και σταματάει σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ελέγξει τι συμβαίνει. Αίφνης εμφανίζονται τα μέλη της συμμορίας, τα οποία -υποδυόμενα τους «Καλούς Σαμαρίτες»- προσφέρονται να παράσχουν χείρα βοηθείας στον οδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο ένα από τα μέλη της συμμορίας «βοηθάει» τον ανυποψίαστο οδηγό με το πρόβλημα στο ελαστικό, ένας συνεργός του εισέρχεται στο ΙΧ-στόχο και αποσπά πολύτιμα αντικείμενα, όπως κινητά και τσάντες. 

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι οδηγοί πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, να μη σταματούν δίχως προφανή λόγο στις υποδείξεις των άλλων οδηγών, ενώ εφόσον η στάση είναι αναπόφευτκη πρέπει να κλειδώνουν τις πόρτες των οχημάτων τους.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ